El consell executiu del govern ha aprovat el pla d’ajuts de més de 618 milions d’euros per als col·lectius més afectats per la pandèmia. Concretament, es transferiran 415 milions al Departament de Treball en ajuts directes de 600 euros per a treballadors amb baixos ingressos en situació d’ERTO i fixos discontinus; es tornaran a destinar 2.000 euros per al manteniment de l’activitat econòmica per a autònoms o que formin part de microempreses. Les bases ja s’han publicat al DOGC i es podran sol·licitar a partir de dilluns i divendres de la setmana vinent. A més, també s’ha aprovat una partida de 208 milions d’ajuts directes a empreses en ERTO, amb 2.000 euros per a cada treballador afectat.

L’objectiu de la línia -dels Fons extraordinaris al Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement i que s’obrirà dilluns vinent- és donar suport als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la covid-19 i mantenir els llocs de treball en situació d’ERTO d’aquestes empreses. Es preveu donar cobertura als 104.000 treballadors en ERTO que es calcula que hi ha en aquestes empreses.

L’ajut consistirà en una aportació de 2.000 euros per treballador fins a un màxim de 30.000 euros per a empresa, que haurà de mantenir el mateix nombre de treballadors fins al 31 de desembre de 2021 respecte al 31 de desembre de 2020. L’incompliment d’aquest requisit comportarà la revocació de la subvenció, que s’haurà de retornar juntament amb el pagament dels interessos de demora.

D’altra banda, els recursos transferits aquest dimarts al Departament de Treball permetran també endegar un programa d’ajuts a la formació, per valor de 25 milions d’euros, adreçat a persones treballadores que es troben en situació d’ERTO, amb l’objectiu de reconèixer la seva experiència laboral i contribuir a la seva reorientació i requalificació.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.