El govern andorrà vol regular el preu de venda al públic del tabac amb una llei acordada amb els fabricants que estableixi un preu mínim segons la marca. L’objectiu és evitar les guerres de preus entre comerços i posar fi a les grans promocions que incentiven el contraban.

Tot i no ser una exigència de Brussel·les, la llei s’adapta als compromisos en la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea. Una vegada tancada la negociació amb la Unió Europea per la qüestió del tabac, el cap de govern ja treballa per assolir l’objectiu següent: regular-ne el preu de venda al públic.

De fet, ja fa temps que l’executiu negocia amb els fabricants de tabac una llei que en fixi un preu mínim de venda. Aquests darrers dies Antoni Martí ha accelerat els contactes amb el sector. Dijous ja s’hi va reunir per explicar l’acord amb Brussel·les. I es tornarà a veure amb els fabricants divendres per pactar les bases d’un projecte de llei sobre el preu de venda al públic, una qüestió que demana el sector.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb