Autobús HazteOir

El govern català ha anunciat que, a través de l’Institut Català de les Dones, ha denunciat davant el servei especial de delictes d’odi i discriminació de la fiscalia Provincial de Barcelona l’autobús antifeminista d’HazteOir perquè se li prohibeixi la circulació per la ciutat de Barcelona.

La reacció del govern ve després que l’associació ultracatòlica hagi posat en marxa un autobús, que fins al 8 de març pretén passar per les principals ciutats de l’estat espanyol, amb l’eslògan ‘#StopFeminazis’. ‘No és Violència de Gènere, és Violència Domèstica’ i en el que es pot veure la cara de Hitler, amb els llavis pintats i el símbol feminista en el seu front.

També, el govern ha anunciat que els seus serveis jurídics obriran un expedient sancionador a l’associació, en virtut de la Llei d’Igualtat, i ‘adoptaran una mesura cautelar demanant que es treguin els símbols masclistes si volen entrar a Catalunya’.

‘La llibertat d’expressió no és llibertat i impunitat d’agressió i els missatges de l’autobús neguen la dignitat humana, inciten a l’odi, l’hostilitat, la discriminació i la violència contra les dones’, ha assegurat la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada.

L’objectiu de la campanya és demanar a PP, Ciutadans i Vox que deroguin de les lleis de gènere. En un comunicat de premsa, el govern ha dit que la perspectiva de l’associació és ‘supremacista o excloent’ i ha considerat que ‘aquests fets poden ser constitutius d’un delicte d’odi i discriminació per raó de sexe’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb