Germà Gordó no es fa enrere

  • Gordó veu una presidència institucional de Mas perquè amb el seu 'autoritas' no necessita que sigui executiva

VilaWeb
Europa Press
02.07.2016 - 10:23
Actualització: 02.07.2016 - 11:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-conseller de Justícia Germà Gordó presentarà candidatura per ocupar la Secretaria General de la nova CDC o un altre càrrec en funció de com s’estructuri i els objectius que persegueixi des del punt de vista de valors i principis ideològics.

En una entrevista d’Europa Press, ha recordat que fa més d’un any que va traslladar al llavors president de la Generalitat i actual president de CDC, Artur Mas, la seva voluntat d’assumir noves responsabilitats en el partit, però llavors no s’era a les portes del congrés fundacional d’una nova formació.  Gordó no ha volgut parlar sobre les conseqüències que el seu nom aparegui en les gravacions de Fernández Díaz  i s’ha referit al comunicat que va enviar negant la seva implicació en una conjura per enderrocar Mas de la Presidència de la Generalitat. També ha argumentat que el líder de CDC va sortit en defensa seva.

‘Ara tindrem un altre partit i una altra estructura, i d’acord amb això suposo que tots prendrem les nostres decisions. Que jo sàpiga ningú ha aixecat el dit per dir: Vull això’, ha recalcat, destacant que ningú de manera sensata pot donar un pas endavant sense saber l’orientació del nou partit.

Segons Gordó, manté la seva disponibilitat però ‘ja no és tan evident que sigui per a un càrrec determinat, perquè dependrà de moltes coses’, tenint en compte que des de la seva plataforma, Nova Convergència, defensen un partit de confluència centrista i sobiranista, on càpiguen els no independentistes, tot i que amb la voluntat de crear un Estat català.

Així, si el nou partit es transformés en només socialdemòcrata o liberal, o només s’ocupés de les llibertats col·lectives i no les individuals, no es prestaria per a cap càrrec: “Sempre hi ha línies vermelles que des del meu punt de vista no es poden traspassar”.

Per a ell, CDC està en ‘descens’ i ha de tornar a prioritzar per a l’individu l’elecció d’escola i de règim sanitari; la defensa de la família, per traduir-la també en més natalitat; la iniciativa econòmica privada, els autònoms i les pimes.

Després de preguntar-li si només concorrerà a la Secretaria General en el cas que opti a algun càrrec, ha assegurat que dependrà de l’estructura i les funcions que assumeixi, al·legant que no té res a veure el paper del secretari general que tenien a CDC que el del PNB.

‘Mas serà el que vulgui ser’

Pel que fa als corrents, ha sostingut que la lògica imposa que hi hagi diàleg entre les diferents famílies del partit, però les integracions “no poden desdibuixar els objectius” de l’organització, ha advertit.

Després de reivindicar la necessitat d’identificar un número dos després d’un president, sobre el paper que ha de tenir Mas en la nova formació, ha assenyalat que ha de ser president institucional perquè amb el seu ‘autoritas’ no necessita ser un president executiu, tot i que acceptaran la decisió que prengui sobre aquesta qüestió.

‘Mas serà el que vulgui perquè la immensa majoria de la militància del partit li dóna la potestat i autoritat suficient per ser el que vulgui’, ha remarcat, després de sustentar que, de moment, és l’únic que cohesiona la pràctica totalitat del partit. Respecte al paper que ha de fer  el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, opina que ha de ser a la cúpula ja que és el màxim càrrec de Catalunya, però ho veu incompatible amb liderar la formació.

A més d’alertar que CDC es troba en descens electoral continu, ha demanat aprofitar aquest congrés –que tindrà lloc del 8 al 10 de juliol– per tornar a ser un partit  ‘clarament majoritari’ perquè, segons la seva opinió, han comès errors que han portat una part de l’electorat a no identificar-los com els grans defensors de determinats principis econòmics, drets i llibertats individuals.

Oberts a tothom per aprovar els pressupostos del 2017

En relació amb els Pressupostos de 2017, ha opinat que l’electorat convergent és molt pragmàtic i el que vol són uns comptes aprovats “amb la ideologia pròpia de la CDC de tota la vida”, malgrat que ara els han d’equilibrar en governar amb ERC.

Després que no prosperessin els d’aquest any pel rebuig de la CUP, Gordó ha defensat intentar aprovar els de 2017 amb independència de qui els recolzi, i en conseqüència han d’estar oberts a parlar amb tothom, també amb els anticapitalistes: ‘Hem de parlar amb la totalitat dels grups’.

Revocació de Daniel de Alfonso

També s’ha referit a la decisió del Parlament de revocar Daniel de Alfonso com a director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) amb els únics vots en contra del PP, després de les gravacions en les que parla amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, sobre possibles casos de corrupció a ERC i CDC.

‘Quan les coses es produeixen amb tanta unanimitat significa normalment que s’ha pres la decisió més adequada’, ha assegurat Gordó, que creu que ara el fet important és que l’OAC torni a lluir i que totes les forces treballin per trobar els mecanismes que permetin que sigui eficaç, eficient i compleixi amb els seus objectius.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes