Gloria Gaynor, la cantant nord-americana considerada la diva de la música disco, celebra els quaranta anys de la cançó li va dur l’èxit, ‘I will survive’. Amb la seva actuació, aquesta nit a La Ciutadella de Roses, el festival Sons del món tancarà el teló fins a l’any vinent.

Publicada l’any 1978, la lletra de ‘I will survive’ era escrita des del punt de vista d’una dona. La cançó que narra l’apoderament femení arran de la ruptura amb un amant, explica la llibertat que s’experimenta i els beneficis de continuar endavant sola. A més, amb aquesta cançó, Gaynor va rebre un dels únics Grammys que s’han donat a la música disco.

Altres cançons que la van portar a l’èxit van ser ‘Never can say goodbye’, ‘I am what I am’, ‘Reach out I’ll be there’ i ‘Can’t take my eyes off you’.

Gaynor és una artista respectada per la lluita en campanyes benèfiques en favor de col·lectius en risc d’exclusió social. Avui, a punt de fer setanta anys, continua fent rondes arreu del món i aquest estiu aterrarà a Roses.

Les entrades estan pràcticament exhaurides, tot i que encara queden algunes localitats a la venda que es poden adquirir ací.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.