Desenes de milers d’escocesos han participat avui en la manifestació ‘Tots sota una bandera’. Els organitzadors parlen de vuitanta mil participants, mentre que la policia n’ha rebaixat la xifra fins a trenta-cinc mil. En qualsevol cas, és una de les manifestacions més grans a favor de la independència que ha viscut mai Escòcia.

Els manifestants reclamen la celebració d’un segon referèndum d’independència, especialment atès que, arran del Brexit, Escòcia acabarà fora de la Unió Europea malgrat que els escocesos van votar clarament a favor de restar-hi. La proposta és que el plebiscit sigui abans de l’any 2021, quan el Brexit passarà a ser efectiu.

Durant la manifestació s’han vist moltes estelades catalanes i cartells en suport al procés d’independència, molt especialment a l’ex-consellera Clara Ponsatí, que és sotmesa a un procés judicial a Escòcia, perquè Espanya en reclama el lliurament.

El diari The National fa un seguiment molt important de com ha anat la manifestació.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb