Desenes de milers d’escocesos han participat avui en la manifestació ‘Tots sota una bandera’. Els organitzadors parlen de vuitanta mil participants, mentre que la policia n’ha rebaixat la xifra fins a trenta-cinc mil. En qualsevol cas, és una de les manifestacions més grans a favor de la independència que ha viscut mai Escòcia.

Els manifestants reclamen la celebració d’un segon referèndum d’independència, especialment atès que, arran del Brexit, Escòcia acabarà fora de la Unió Europea malgrat que els escocesos van votar clarament a favor de restar-hi. La proposta és que el plebiscit sigui abans de l’any 2021, quan el Brexit passarà a ser efectiu.

Durant la manifestació s’han vist moltes estelades catalanes i cartells en suport al procés d’independència, molt especialment a l’ex-consellera Clara Ponsatí, que és sotmesa a un procés judicial a Escòcia, perquè Espanya en reclama el lliurament.

El diari The National fa un seguiment molt important de com ha anat la manifestació.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]