La Generalitat Valenciana acorda amb les universitats de fer classes en línia fins el 9 de desembre

  • És la primera vegada que les universitats valencianes prenen una decisió com aquesta de manera conjunta i coordinada

VilaWeb
La Universitat de València, en una imatge d'arxiu (fotografia: EFE / Biel Aliño).

Europa Press

07.11.2024 - 18:48
Actualització: 07.11.2024 - 20:08

Els equips de l’àrea d’Universitats (Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació) i de la Secretaria Autonòmica d’Infraestructures i Transports han acordat amb els rectors i rectores de les universitats valencianes que la docència s’imparteixi en línia fins al 9 de desembre, després dels estralls causats per la gota freda.

Els representants de les conselleries i de les universitats van fer ahir una reunió d’urgència per analitzar les conseqüències de la gota freda a l’àmbit universitari i la necessitat d’alleujar pressió a les infrastructures i serveis de transport, segons que ha indicat la Generalitat en un comunicat.

En aquesta reunió, van acordar que l’ensenyament a la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat Europea i la Universitat Catòlica de València (UCV), així com els seus centres adscrits, passarà a ser en línia fins al 9 de desembre.

És la primera vegada que les universitats valencianes prenen una decisió d’aquest estil de manera conjunta i coordinada, a petició del govern de la Generalitat i per col·laborar en les tasques de recuperació de les zones afectades.

Des d’Infrastructures es va traslladar als rectors els “greus danys” que la gota freda ha causat tant al centre de comandament de FGV (Metro i Tramvia), deixant fora de servei la totalitat d’aquesta xarxa, com en diverses infraestructures. Així, el bypass està tallat a l’altura de l’A-3 cap al sud i l’autovia de Torrent té unes quantes obres de fàbrica inutilitzades, i queda fora de servei. Així mateix, la Xarxa de Rodalies (d’ADIF) està inutilitzada a les línies C1, C2 i C3.

Aquesta situació catastròfica implica que hi ha al voltant de 400.000 viatges en transport públic sense atendre que l’EMT-València i les línies de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) “no poden canalitzar íntegrament”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem