El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) ha publicat els ajuts del servei valencià d’ocupació, Labora, dotats amb un total de 80 milions d’euros per a empreses i autònoms afectats per la crisi derivada de la covid-19. Formen part del pla Resistir per a compensar els sectors més perjudicats per les restriccions.

Aquestes prestacions directes ascendeixen a 600 euros en el cas de contractes a jornada completa i a 300 euros en el cas de jornada parcial per cada treballador que figuri d’alta amb contracte, amb un límit de 12.000 euros per cada compte de cotització. Per als autònoms sense treballadors a càrrec seu, s’estableixen 600 euros.

Els sectors que poden beneficiar-se’n són: hotels i allotjaments similars; allotjaments turístics i altres de curta estada; càmpings i aparcaments per a caravanes; altres allotjaments; restaurants i llocs de menjars; provisió de menjars preparats per a esdeveniments; altres serveis de menjars; establiments de begudes; activitats d’exhibició cinematogràfica; agències de viatges; operadors turístics; altres serveis de reserves i activitats relacionades amb aquests.

També els d’organització de convencions i fires de mostres; arts escèniques; activitats auxiliars a les arts escèniques; creació artística i literària; gestió de sales d’espectacles; activitats de museus; llocs i edificis històrics; instal·lacions esportives; clubs esportius; gimnasos; altres activitats esportives; parcs d’atraccions i temàtics; altres activitats recreatives i d’entreteniment.

El termini s’obre a les 9.00 de dijous i acaba a les 23.59 del dimecres 17 de febrer. Hi ha dues fases. En la primera, cal accedir a la web de Labora (identificació amb el CIF de l’empresa i NIF o NIE de l’autònom) i aportar les dades de contacte (correu electrònic i número de telèfon). Amb aquesta informació, es crea un registre i el sistema informarà l’usuari de la data i franja horària assignada per a fer el segon tràmit, que és la presentació de la sol·licitud. En aquesta fase sí que cal disposar de signatura electrònica.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.