Foodie és un terme anglès que darrerament ha fet fortuna i que defineix els amants del bon menjar i el bon veure. Des de fa tres anys, els foodies catalans tenen una fira dedicada que es fa aquest cap de setmana a Igualada: Va de Foodies. El fil argumental del festival de tendències gastronòmiques d’enguany és ‘Rodaplats’, i girarà entorn de dos eixos: reivindicar i difondre l’excel·lent gastronomia que es fa a casa nostra i mostrar les millors tendències culinàries d’arreu.

El rovell de l’ou del festival serà el Museu de la Pell d’Igualada, que és on es fan els col·loquis i les demostracions de cuina i on s’instal·len les parades dels restauradors. En l’apartat de col·loquis es discutirà sobre les darreres tendències alimentàries, com ara la cuina de proximitat, el veganisme i la nutrició i l’esport. També s’hi tractarà de qüestions més locals, com ara el futur de la gastronomia a Igualada, amb el cuiner David Andrés, segon xef del restaurant Àbac de Barcelona.

La pastisseria serà un altre dels elements que sobresortiran enguany: el prestigiós mestre xocolater Miquel Guarro conduirà una taula rodona en què parlarà amb més pastissers de la ciutat sobre el moment que viu el sector. I entre més propostes, es destaca una sessió sobre els vins d’argila, coordinada per l’enòleg Joan Gómez, i la presència de la gastronomia mexicana, que és la cultura convidada d’enguany. El festival també té en compte els nens i per això dissabte hi haurà activitats infantils, amb tallers i contes relacionats amb la gastronomia.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]