Ingredients:

2 talls grans de síndria
12 maduixes
10 cireres
1 pebrot vermell mitjanet
1 ceba tendra mitjana
4 tomàquets de pera madurs
1 all
1 llesca de pa (només en farem servir la molla i la posarem en remull amb aigua)
1/2 cogombre (opcional)
sal, pebre blanc
4 o 5 cullerades d’oli verge
2 cullerades de vinagre de vi
unes fulletes de menta
aigua

Elaboració:

Agafarem una rodanxa de síndria (només una), les maduixes, les cireres, els tomàquets, el pebrot, la ceba, l’all, la llesca de pa, el cogombre si agrada, l’oli, la sal, el pebre i el vinagre. Ho passarem tot per la batedora, amb una mica d’aigua, i ho colarem amb un colador de forats una mica grossos, perquè no s’hi facin grumolls. Ho posarem a la nevera o hi afegirem glaçons per refredar-ho més de pressa.

El servirem en bols. De l’altre tall de síndria, en farem boletes que posarem dins el gaspatxo a l’hora de servir-lo. I ho adornarem amb una fulleta de menta.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.