El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha acusat el Partit Demòcrata Català (PDC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i la CUP, de ‘posar en risc la democràcia a Catalunya’. Segons Albiol, aquests partits són ‘els culpables de la crisi institucional actual com no hi havia hagut des del franquisme’. Ha exposat: ‘CDC, ERC i la CUP poden aconseguir allò que no va aconseguir ni Franco: posar en risc l’autonomia i l’autogovern de Catalunya’.

Albiol vol que els partits independentistes ‘recuperin el sentit comú i el seny’ i no instrumentalitzin ‘el toc d’atenció del TC’ per afegir ‘mes llenya al foc’, si bé ha afegit que hi tenia molt poca fe. El dirigent del PP espera que en els vint dies de termini per presentar al·legacions, aquests partits vagin més enllà dels arguments ‘infantils i fantasiosos i tornin a la normalitat política’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]