Ingredients:
(per a quatre persones)
4 galtes de porc
400 g de rovellons
4 alls
3 pastanagues
2 cebes grosses
2 tomàquets
1 fulla de llorer
1 branca de farigola
sal, pebre i oli d’oliva
1 got gran de vi negre
brou de carn

Per a la picada:
un grapat d’avellanes
1 presa de xocolata negra
ratlladura de mitja taronja

Elaboració:
En una cassola posem un raig d’oli i fem sofregir els alls pelats. Hi posem les galtes salpebrades i desossades. Les fem enrossir per totes dues bandes.

Un cop enrossides, hi afegim les cebes a trossos, els tomàquets pelats, dues pastanagues a rodanxes i una sencera (servirà per a decorar el plat), la fulla de llorer i la branca de farigola. Ho remenem i hi afegim el got de vi negre.

Quan el vi s’hagi evaporat, hi aboquem el brou de carn (que es pot fer amb els ossos de les galtes), fins que cobreixi les galtes. Tapem la cassola i, a foc lent, fem coure les galtes, entre una hora i una hora i mitja, fins que siguin tendres.

Mentrestant, netegem els rovellons i, si són grans, els fem a trossos. Els passem per la paella amb una mica d’oli i un granet d’all.

Reservem les galtes un cop cuites. El suc el passem per la batedora, sense herbes i havent reservat la pastanaga sencera.

Tornem a posar a la cassola el suc, les galtes i afegim els rovellons.

Per acabar, fem una picada amb les avellanes, la xocolata i la ratlladura de taronja. Deixem que faci xup-xup de cinc a deu minuts més (vigilant que no s’enganxi). I ja ho podrem servir.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.