Cent seixanta-tres persones de quinze països diferents assistiran demà a la Diada convidats per la plataforma ciutadana Foreign Friends of Catalonia. L’objectiu dels organitzadors és el de retre homenatge a totes aquelles persones d’altres països que simpatitzen amb el moviment independentista català. ‘Volem que vegin en persona l’ambient pacífic i alegre de la Diada perquè puguin explicar-ho en tornar als seus països’, diuen des de la plataforma.

La majoria dels contactes s’han originat a través de les xarxes socials. Es tracta de periodistes, escriptors, polítics, activistes i acadèmics, entre més, que s’allotgen a les llars de famílies catalanes. Han participat en una àmplia varietat d’activitats, com ara visites als museus i degustació de vins, i fins i tot han col·laborat amb colles castelleres. També han organitzat un sopar als Jardins del Palau de Pedralbes. La seva activitat es pot seguir a les xarxes socials sota l’etiqueta #FriendsOfCatalonia.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb