L’ex-president de França Nicolas Sarkozy ha demanat una reunió amb el candidat presidencial dels Republicans, François Fillon, i amb Alain Juppé per trobar una ‘sortida digna i creïble’ a la situació creada per l’escàndol de les ocupacions fictícies de la dona de Fillon.

En un comunicat, l’ex-mandantari i ex-rival de Fillon en les primàries de la formació conservadora ha assegurat que, ‘atesa la gravetat’ de la situació actual’, tots tenen el deure ‘preservar la unitat’ del centre-dreta i ha advertit que la ‘desunió’ només beneficia l”extrema dreta’ francesa, en referència al Front Nacional, que lidera Marine Le Pen.

‘Proposo a François Fillon i a Alain Juppé que ens reunim per trobar una via de sortida digna i creïble a una situació que no pot perllongar-se més i que provoca un profund problema per als francesos’, ha assegurat Sarkozy, segons informa el diari ‘Le Monde’.

Fillon es manté com a candidat del partit conservador Els Republicans Malgrat que ha estat citat a declarar davant un jutge d’instrucció per les ocupacions fictícies de la seva dona, Penelope Fillon, mentre augmenten les veus dins la formació que li demanen que faci un pas a un costat i deixi que s’hi presenti un altre candidat.

El Comitè Polític dels Republicans té previst reunir-se aquest dilluns per analitzar la situació actual i Alain Juppé, alcalde de Bordeus, ha anunciat que farà una roda de premsa aquest mateix matí, si bé es desconeix què anunciarà.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]