El president de França, François Hollande, ha demanat aquest dissabte als francesos que votin pel seu ex-ministre d’Economia, Emmanuel Macron, en la segona volta de les eleccions presidencials, perquè l’opció de la candidata del Front Nacional, Marine Le Pen, és la de l’extrema dreta, que defensa “fronteres del passat” i la sortida de la Unió Europea.

‘Un ha d’agafar la papereta del vot, la de Macron, i veure-la com la papereta que evitarà l’extrema dreta’, ha declarat Hollande en una conferència de premsa a Brussel·les, al final de la primera cimera europea formal sense representació britànica. Ha fet servir l’exemple del Regne Unit i les properes negociacions per acordar les condicions de la seva sortida del bloc per advertir que es pren consciència d’Europa quan ja podria no ser aquí.

Ha assegurat que el model britànic, que prova que es pot abandonar el club comunitari i recuperar les fronteres del passat, és també exemple que el divorci suposaperdre tots els avantatges de la cohesió europea. Hollande ha insistit que votar per la candidatura de Le Pen podria conduir a la sortida de la UE i ha assegurat que en les eleccions del proper 7 de maig es tractarà de triar per França i també triar la UE.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]