PARÍS, 26 (EUROPA PRESS)

El president francès, François Hollande, ha ratificat que el país està en “guerra” contra el terrorisme, després de l’atac perpetrat aquest dimarts en una església de Normandia, i ha admès que serà una “guerra llarga” perquè “l’amenaça contra França i Europa mai ha estat tan important”.

Hollande ha comparegut breument des del Palau de l’Elisi per dirigir un missatge a la nació després de l’atemptat fet aquest matí per dos milicians de l’Estat Islàmic contra l’església de Saint-Étienne-du-Rouvray, en què el pare Jacques Hamel ha perdut la vida.

“Matar un sacerdot és profanar la República que garanteix la llibertat de consciència (…). Els catòlics de França i de tot el món estan ferits i tots els francesos se senten atacats”, ha dit el cap d’Estat.

Per a Hollande es tracta d’una altra prova que “França està en guerra” contra el terrorisme, “en una guerra a l’estranger” contra els grups armats que actuen a Àfrica i al Pròxim Orient i “en una guerra a l’interior contra la radicalització”.

“I seguirem, però us diré la veritat, aquesta guerra serà llarga”, ha afirmat. “L’amenaça contra França i Europa mai ha estat més important”, ha subratllat, en al·lusió als atemptats perpetrats, no només en sòl francès, sinó també a Alemanya.

El Govern “mobilitzarà tots els mitjans humans i materials” i “aplicarà la llei amb més fermesa”, ha promès, però ha subratllat que “no restringirà les llibertats ni derogarà les normes constitucionals” perquè “no aportaria eficàcia a la lluita contra el terrorisme”.

“La nostra democràcia és l’objectiu i la nostra democràcia serà el nostre escut”, ha sentenciat. “La nostra unitat serà la nostra fortalesa. Hem de fer front comú per guanyar aquesta guerra que, us asseguro, guanyarem”, ha conclòs.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb