França, Itàlia Alemanya han aturat la vaccinació amb AstraZeneca per “precaució” arran d’una trentena de casos de trombosis entre els gairebé 5 milions de vaccinats a Europa. El Ministeri de Salut alemany ha explicat que suspenia l’ús del vaccí britànic per recomanació del regulador alemany, i poc després, s’hi ha afegit Emmanuel Macron, president del govern francès: “L’autoritat europea, l’EMA, emetrà demà al migdia un dictamen sobre la investigació d’aquest vaccí. Per recomanació del ministre de Sanitat i les autoritats sanitàries franceses, s’ha decidit de suspendre la vaccinació amb AstraZeneca amb el desig de reprendre-la aviat si el dictamen ho permet.”

Tot seguit, ha estat l’Agència Italiana del Fàrmac, que ha ordenat d’aturar l’administració del vaccí d’AstraZeneca fins a saber la posició de l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès). Segons que diu l’agència en un comunicat, la decisió s’ha pres “d’acord amb les mesures similars adoptades per altres països europeus”.

L’estat espanyol també atura l’administració del vaccí d’AstraZeneca

Posteriorment l’estat espanyol, ha convocat d’urgència el Consell Interterritorial de Sanitat per suspendre la vaccinació amb AstraZeneca durant quinze dies fins a saber la decisió de l’EMA.

Comença la vaccinació en massa als professors del País Valencià

França, Itàlia, Alemanya i l’estat espanyol s’afegeixen als Països Baixos, Irlanda, Àustria, Dinamarca i els països bàltics, que també han aturat temporalment l’administració del vaccí d’Oxford-AstraZeneca.

Avui Marco Cavaleri, cap de l’estratègia de vacunes de l’EMA, ha defensat de continuar la vaccinació amb AstraZeneca: “No veiem cap problema a continuar la campanya de vaccinació amb aquest vaccí.” L’EMA investiga “amb rapidesa”, especialment, si els casos podrien estar relacionats amb “patologies prèvies” de les persones vaccinades. En aquest cas, l’EMA podria “redefinir” l’ús del vaccí d’Oxford-AstraZeneca per a determinades persones.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.