La planta de Ford Almussafes signa avui el XVII Conveni Col·lectiu que recull el compromís d’actualitzar els plans de desenvolupament de carrera dels empleats de la factoria, que deixarà de produir des d’aquest divendres fins al 29 d’abril en el cas dels motors i fins al 6 de maig en la fabricació.

L’articulat del conveni ha estat actualitzat i recull llenguatge inclusiu, segons informen fonts de la secció sindical de la UGT Ford. La fàbrica començarà les vacances de Setmana Santa aquest divendres i tornarà el dia 29 en el cas dels treballadors de motors en anul·lar-se quatre dels cinc dies de l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) en vigor que hi havia previstos per a finals d’abril i principis de maig.

Aquesta setmana els treballadors de fabricació de vehicles sí que estan afectats per l’ERTO, en concret els dies 29 i 30 d’abril i 2 i 3 de maig, per la qual cosa l’activitat es reprendrà el 6 de maig. L’anul·lació de dies d’ERTO per a motors -es manté el del 31 de maig- es deu a l’augment de la demanda dels motors que fabriquen per a Amèrica (per models del EdgeEscape i Continental).

La direcció de Ford ha plantejat la necessitat d’avançar les vacances d’estiu a cent onze treballadors d’algunes àrees de Mecanitzats de motors, una possibilitat que UGT veu ‘impossible’ d’acordar perquè considera que no pot convertir-se en una norma que cada dos mesos ‘canviïn els plans de producció’, amb el consegüent impacte en les condicions laborals dels empleats.

Segons el sindicat STM, aquesta mesura hauria de ser voluntària i hauria de ser incentivada amb un complement salarial. UGT ha advertit que després de l’aturada de Setmana Santa es tornarà a tractar aquesta qüestió i s’ha reafirmat en què no acordarà l’avançament de les vacances d’estiu.

Sobre la reestructuració que està realitzant Ford en les seves plantes a Europa, el portaveu d’UGT, Carlos Faubel, ha assenyalat: ‘Anem cap a un camí llarg i complicat, i veient el panorama a la resta de fàbriques començarem a preguntar i elevar el to’ sobre la planta d’Almussafes.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb