La fiscalia turca ha sol·licitat una pena de setze anys de presó per al periodista turc-alemany Deniz Yucel, acusat de difondre propaganda terrorista del Partit dels Treballadors de Kurdistan (PKK) i de promoure l’odi entre la ciutadania.

Yucel, corresponsal del diari Die Welt, va romandre empresonat entre febrer de 2017 i febrer de 2018 sense càrrecs, fet que va desencadenar una crisi diplomàtica entre Berlín i Ankara. Després del seu alliberament, va tornar a Alemanya, de manera que el judici es desenvolupa sense la seva presència.

L’advocat defensor, Veysel Ok, ha demanat que sigui absolt de les acusacions de suposats vincles amb el clergue Fethullah Gülen, a qui Ankara ha culpat d’estar darrere de l’intent de cop d’estat de 2016.

El Ministeri Públic, d’altra banda, ha sol·licitat l’obertura d’una nova causa contra Yucel per insultar el president, amb relació al contingut d’un article escrit el novembre de 2016. Ok ha acusat la Fiscalia de no llegir o ignorar la sentència dictada el 2019 pel Tribunal Constitucional, en la qual es qualificava d’il·legal la detenció del periodista.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb