La fiscalia de Barcelona s’ha oposat a un permís de setanta-dues hores per a Jordi Sànchez, de la mateixa manera que va fer la setmana passada amb Jordi Cuixart. En l’escrit enviat al jutjat de vigilància número 5 de Barcelona, el ministeri fiscal afirma que aquest és ‘prematur, injustificat i improcedent’, ja que és escàs el temps de compliment amb relació a la pena, de nou anys de presó per un delicte de sedició. La fiscalia també afegeix que Sànchez no ha admès els fets i que no segueix un tractament penitenciari.

Els permisos de setanta-dues hores han de ser ratificats pel jutge de vigilància penitenciària. Cuixart i Sànchez ja han pogut accedir a dos permisos de quaranta-vuit hores, que només necessiten l’aval de la junta de tractament dels Lledoners i del Departament de Justícia.

D’altra banda, ahir va aprovar-se que Sànchez i Cuixart poguessin sortir de la presó durant el dia per a treballar i fer tasques de voluntariat, tal com preveu l’article 100.2 del reglament penitenciari. Sànchez podrà fer un voluntariat onze hores diàries tres dies a la setmana i Cuixart tindrà nou hores i mitja diàries durant cinc dies setmanals per a treballar i fer un voluntariat. Tots dos hauran de tornar a dormir a la presó.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb