Fira de la Llenega

Els amants del bolet tenen una cita aquest cap de setmana. Diumenge Cardona celebra la Fira de Llenega, que ja té vint-i-set anys. Els visitants hi trobaran parades de llenegues i més varietats de bolets i també podran visitar una mostra micològica per a conèixer-los més bé.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Però, a més de bolets, a les parades hi haurà productes artesans amb elaboracions de bolets, com ara patés, confitats o conserves. Així mateix, podran comprar més productes alimentaris com ara codony, embotits, formatge i mel.

A part la fira, una de les activitats més esperades és el concurs de llenegues que premia el concursant que en troba més, el que la porta més grossa i el que la du més original. Aquestes llenegues es podran veure exposades tot el diumenge al matí a Cardona.

Vuit establiments de Cardona relacionats amb la restauració també s’han afegit a la fira, i ofereixen plats diversos basats en llenegues. Alguns dels que s’hi podran tastar són: botifarra de llenega, rodó de vedella amb llenegues i pastís de llenegues amb escamarlans.

Juntament amb la Fira de la Llenega, es farà el festival infantil Tocats del Bolet, amb concursos de bolets pensats per als més petits, atraccions i espectacles infantils. Al vespre, a l’Auditori hi actuarà el monologuista David Guapo.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.