La Fira de la Candelera de Molins de Rei: una oportunitat de tastar la coradella

  • La fira és un dels esdeveniments més importants del poble i hi participen més de 900 expositors

VilaWeb
Redacció
31.01.2019 - 17:00
Actualització: 31.01.2019 - 22:55

Durant tot el cap de setmana es fa a Molins de Rei la Fira de la Candelera. És un dels esdeveniments més importants del municipi, tant per l’antiguitat – ja fa 168 anys que es fa– com pel trànsit que implica: rep més de 300.000 visitants i la formen més de 900 expositors repartits per diversos espais del poble. Per això, pel caràcter multidisciplinari de les activitats que acull, es coneix popularment com la ‘fira de fires’.

Tot i que va començar com una fira de caràcter agrari, actualment s’hi poden trobar expositors d’àmbits tan diversos com ara l’agricultura, l’automobilisme, l’alimentació i l’artesania. Però la Fira de la Candelera no acaba al recinte firal. Durant tot el cap de setmana s’han organitzat activitats lúdiques, com ara el pregó amb què s’inicia l’esdeveniment, les jornades agràries, el típic esmorzar de traginers, els concursos, les exposicions, els concerts, els espectacles teatrals, etc.

Una oportunitat per a tastar la coradella

La gastronomia és un altre dels reclams de la Fira de la Candelera. Al recinte firal hi ha un espai destinat a la degustació de vins i als maridatges amb altres productes, com ara formatges o embotits. Però si hi ha una menja estrella de la Fira de la Candelera, és la coradella, un estofat de menuts de xai que antigament menjaven els traginers per esmorzar. I com que Molins de Rei és un poble tradicionalment emplaçat en un anar i venir de comerciants i transportistes, la menja va esdevenir emblemàtica de la vila.

Actualment, és difícil tastar la coradella fora dels dies de la fira, però mentre dura, hi ha diversos restaurants del poble que n’ofereixen. A més, l’any passat va començar una campanya per a modernitzar-la i animar la gent a fer-ne a casa. Per això se’n va llançar una versió embotida que es pot trobar en restaurants i comerços i també un receptari amb diverses versions del plat: amb forma d’hamburguesa, com a farcit d’uns raviolis, guarnint una coca de recapte, barrejada en un arròs de muntanya, acompanyant un cus-cus…

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any