Els amants de la gastronomia i l’art tenen una cita imprescindible a València: el festival Fest/n, que marida l’alta cuina amb les propostes culturals més innovadores de la ciutat. Del 24 de gener al 2 de febrer, el festival oferirà propostes gastronòmiques en centres d’art, arquitectura, dansa i teatre amb grans noms de la cuina valenciana com ara Quique Dacosta, Begoña Rodrigo, Miguel Ángel Mayor, Ricard Camarena, Pablo Ministro i Javier Mascaraque.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

El Fest/n es farà en catorze espais emblemàtics del món de l’art, com són el Centre del Carme Cultura Contemporània, l’Institut Valencià d’Art Modern, el centre d’art Bombas Gens, el Palau de les Arts, el Mercat de Colom, el convent del Carme, el Berklee College of Music, la fundació Bancaixa, el celler S. XIII de Proava, i també en galeries destacades de la ciutat, com ara la Luis Adelantado, la Rosa Santos, la Shiras, el Set Espai d’Art i la galeria Thema.

El tret de sortida del festival es fa al Centre del Carme, on el xef Quique Dacosta, amb tres estrelles Michelin, oferirà una demostració de cuina i una xerrada per als assistents. La mostra es diu ‘Papers’ i és inspirada per l’exposició ‘Punt de fugida’, de Fuencisla Fracés, que també serà exposada al centre durant l’acte.

També en destaquen les experiències gastronòmiques i culturals que es faran al Palau de les Arts el 26 i el 31 de gener. La primera consisteix en una visita guiada pel palau i un concert a càrrec del Cor de la Generalitat Valenciana. Tot seguit, s’hi podrà degustar un menú gurmet elaborat per Pablo Ministro, xef del restaurant Contrapunto, que és al mateix edifici de les Arts. El 31 de gener, la proposta és de vespre: s’hi podrà veure l’espectacle de dansa Âtman, el comiat, a càrrec de la cèlebre companyia Ananda Dansa. Després de l’espectacle es podrà degustar un menú també a càrrec de Ministro.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb