[També podeu llegir l’especial en obert de VilaWeb Paper: Terra de festivals]

Des del Barcarès fins a Alacant, hom es pot passar l’estiu de festival en festival. L’oferta d’aquests esdeveniments al país és tan rica i variada que arriba ben bé fins al mig miler. Per això us oferim una tria de més de 180 propostes pertanyents a estils i gèneres molt diferents. Hi ha de tot: cites multitudinàries, festivals especialitzats i esdeveniments únics repartits per indrets del país ben variats.

Hi trobareu els grans festivals d’estiu, especialment consolidats a la zona de la costa empordanesa, que ofereixen tant actuacions de cantants internacionals com ballet clàssic o l’última sensació musical de l’estiu. També hi ha propostes molt especials i arrelades a l’indret on es fan, que els dóna una personalitat molt especial i les fa úniques. Una altra categoria de festivals aplega els que uneixen música i reivindicació i que al nostre país tenen una tradició molt arrelada.

Hi ha un altre tipus de festivals molt pensats per atraure públic estranger. Per això porten els grups de més renom de l’escena internacional i s’han acabat convertint en marques de molt prestigi. També hi ha un bon reguitzell de cites especialitzades en un gènere en concret, i es distingeixen per portar els intèrprets i grups més destacats de música electrònica, jazz, heavy metal o reggae. Però no tots els festivals que es fan al país són de música: també n’hi ha una bona colla de dedicats al teatre, la dansa, el circ, les arts de carrer…

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu ací.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb