Vicent Andrés Estellés, Pere Quart, Feliu Formosa, Prudenci Bertrana, Carme Riera, Maria Cabrera, Ausiàs March, Enric Casasses, Marta Pessarodona, Joan Brossa… són alguns dels autors que han inspirat la trentena d’espectacles que es presenten aquest cap de setmana a Móra d’Ebre, en el marc del festival Litterarum. La mostra d’espectacles literaris està d’aniversari, fa 10 anys, i per això enguany arriba amb una programació més ambiciosa que mai, on ha doblat el nombre d’espectacles.

Entre els espectacles destacats hi ha la cantant algueresa Franca Masu, que presentarà l’espectacle ‘Cor de mar’, inspirat en poetes de l’Alguer catalanoparlant. També es podrà sentir ‘Les darreres paraules’ de l’escriptora Carme Riera recitades i cantades per Marta Elka, Toni Pastor i Mingo Ràfols, mentre que el cantautor Andreu Valor acompanyat al saxofon per Moisés Olcina faran reviure els versos de Vicent Andrés Estellés.

En clau ebrenca, la programació s’endinsarà en la poesia catàrtica d’Enric Casasses a través de ‘Sense pistola’, un espectacle creat per Arturo Gaya, Laia Oliveras, Paco Prieto i Kike Pellicer que clourà el festival. Diumenge també es farà una ruta turisticoliterària pels records de Móra d’Ebre de l’escriptor de Benissanet Artur Bladé. El certamen manté la mirada als més petits i programa cinc espectacles per a públic familiar, que inclouen contes, titelles i teatre inspirats en textos de Joaquim Ruyra, Prudenci Bertrana i Joan Salvat-Papasseit, entre més.

La principal novetat d’aquest any és el ‘Tast-Avanç’, una secció pensada per presentar als programadors espectacles embrionaris. Així, per exemple, s’hi oferiran tastets d’espectacles inspirats en l’obra de Joan Brossa, de qui el 2018 se celebrarà el 20è aniversari de la seva mort. L’altra novetat important és Tast-VInent, una mostra d’espectacles sobre la literatura catalana i vi especialment pensats per a biblioteques, cellers i ajuntaments que fan activitats al voltant de l’enologia.

També es fa la Fira del Llibre Ebrenc

La fira Litterarum se celebra en paral·lel amb la Fira del Llibre Ebrenc, que l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre organitzen des de fa 14 anys. Aquesta fira compta amb una gran carpa on s’exposen uns 2.500 títols de llibres d’autors o de temàtica ebrencs. També s’hi presentaran les novetats literàries del 2017 i hi haurà una acció especial per celebrar la incorporació del mot ‘ebrenc-a’ al ‘Diccionari de la llengua catalana’ de l’Institut d’Estudis Catalans.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]