Tot a punt per encendre el foc a Artesa de Lleida, que el proper 7 de juliol acull la desena edició del Festival d’Enceses, amb unes xifres espectaculars: 14 bèsties i 300 diables que ompliran tota una plaça de cultura popular, estimulant la imaginació i l’enginy. El repte? Fer lluir tot el bestiari de foc, exhibint les millors i més potents enceses, amb bèsties que mantenen les formes tradicionals i donen un toc de modernitat amb un nou format que fa únic i inèdit aquest festival. Organitzat per la colla del Griu d’Artesa de Lleida, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Artesa de Lleida i l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, en aquest festival es donaran cita diverses figures, en una oportunitat única per contemplar la riquesa del patrimoni cultural del nostre país lligat al foc.

Però com tot festival, hi haurà rivalitat per veure qui és més bèstia. Hi participen les següents figures: Dom Fumera de Pavillard; Bèsties de Foc de Badalona; Drac de Santa Margarida de la Riera de Gaia; Drac Baluk Astharot de Terrassa; la Galera de foc de Cambrils, i el Griu d’Artesa de Lleida, que és l’amfitrió de Festival. Però també hi ha una invitació especial per als guanyadors de les edicions anteriors del Festival d’Enceses, de manera que es donaran cita les millors figures de la darrera dècada. Veureu cremar el Drac de Montblanc, el Drac de Valls, el Drac de Llorenç del Penedès, el Drac de la Geltrú, el Badalot de l’Arboç, el Drac de Bellvei, l’Hydracus de Jesús, el Mamut de Sant Vicenç dels Horts i el Grafus de Tortosa.

Llegiu la notícia sencera a Tornaveu, fent clic aquí.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb