El vaccí contra la covid-19 no afecta les taxes d’èxit dels tractaments reproductius  

  • Un estudi demostra que ni la mena de vaccí, ni nombre de dosis ni el temps transcorregut des de l'administració fins a l'inici del tractament hi influeixen

VilaWeb
EFE / Redacció
28.07.2022 - 11:34
Actualització: 28.07.2022 - 11:38

El vaccí contra la covid-19 no afecta les taxes d’èxit dels tractaments reproductius. És la conclusió de diverses investigacions liderades per l’Institut Valencià d’Infertilitat (IVI), que s’han presentat en el Congrés de la Societat Europea de Reproducció Humana i Embriologia que ha tingut lloc a Milà.

El primer estudi s’ha fet amb una mostra de prop de cinc mil casos. L’objectiu era analitzar la possible influència del vaccí contra la covid-19 en els tractaments de reproducció i s’ha demostrat que no hi ha cap influència negativa. Segons que ha explicat Antonio Requena, director general mèdic de l’IVI, el focus principal de l’estudi se centra en quin vaccí havia rebut el pacient, així com el nombre de dosis i el temps entre l’administració i el moment de fer el tractament reproductiu. “Hem avaluat la taxa d’implantació sostinguda en el temps, és a dir, aquells embarassos que són evolutius, en un grup de pacients on es va fer PGT-A  (test genètic preimplantacional) per a assegurar que la qualitat de l’embrió era adequada i homogènia en tota la població d’estudi”, ha dit Requena.

Segons que assenyalen els experts, el fet que sigui una malaltia nova comporta una manca d’informació sobre els efectes que pot tenir respecte a la salut reproductiva. “Estudis com aquest aporten certa llum a les inquietuds que la societat pot tenir sobre si la infecció o la vaccinació, poden tenir alguna influència negativa sobre la receptivitat endometrial”, assegura Requena. Assenyalen que cal avaluar profundament el camp d’estudi, però que en cap cas la maternitat no ha de ser una raó per a endarrerir la vaccinació contra la covid.

La segona investigació demostra que la mena de vaccí no afecta la funció ovàrica de les pacients en un tractament de reproducció assistida. Aquesta és de caràcter retrospectiu i es va realitzar entre gener i octubre de 2021 en unes cinc-centes deu dones vaccinades davant del SARS-CoV-2 que es van sotmetre a un tractament de reproducció assistida amb òvuls propis en qualsevol de les clíniques que l’IVI té repartides per l’estat espanyol.

“Des que es va declarar la pandèmia de la covid-19, hi ha hagut focus d’informació que relacionaven la vaccinació contra la covid-19 i l’esterilitat. En aquest punt, l’objectiu d’aquest treball ha estat avaluar i confirmar que no hi ha impacte negatiu de les diferents menes de vaccí sobre la fertilitat femenina”, he conclòs Requena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any