La família de Ferran Jolis, un dels independentistes detinguts el 23-S que està empresonat a Soto del Real, ha denunciat en una conferència de premsa que l’han sancionat impedint-li la comunicació amb la seva parella, Mireia Bosa, i el seu pare, Ferran Jolis. En concret, impedeixen que faci trucades amb el telèfon del seu domicili i les trobades i vis-a-vis amb tots dos. La família considera aquesta sanció com un càstig per l’entrevista que la parella i el pare van fer al programa ‘Tot es mou’ de TV3, on van denunciar la situació en què es troba. Vegeu-ho ací:

A l’entrevista, Bosa explicava que l’endemà de la detenció Jolis li havia trucat a les sis del matí i li havia explicat que havia declarat des de les onze de la nit. ‘He agafat l’advocada d’ofici, sembla molt maca. Estic col·laborant i fent el que ells volen’, li va dir. El pare explica que no va agafar l’advocat designat per la família perquè el van coaccionar i li van dir que perseguirien la seva família. A més, li ha dit que té ‘llacunes’ i que creu recordar que durant el trasllat li van posar alguna cosa a l’aigua. En declaracions a VilaWeb, Xavier Pellicer, portaveu d’Alerta Solidària, afegeix que la llum de la cel·la no funciona bé i que habitualment, a l’hora de repartir el menjar, fan que sigui l’últim.

El calvari dels presos del 23-S, un mes després

Consultada per VilaWeb, la Secretaria General d’Institucions Penitenciaries ha dit que no pot comunicar informacions concretes sobre els interns.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb