[MAPA] Les 1.300 farmàcies que permeten de notificar un positiu per test d’antígens a Catalunya

  • Els diagnòstics positius per tests d'antígens es podran comunicar en aquestes farmàcies, prop de la meitat, per evitar la saturació dels CAP · És un sistema pensat per a asimptomàtics o persones amb pocs símptomes

VilaWeb
Redacció
03.01.2022 - 11:16
Actualització: 03.01.2022 - 16:44

La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha anunciat que les persones que tinguin un diagnòstic positiu en una prova d’antígens, però sense símptomes o amb símptomes lleus, podran notificar-ho per mitjà de les 1.300 farmàcies que ja fan proves d’antígens supervisades. L’objectiu d’aquesta mesura és evitar la recepció de tants pacients als Centres d’Atenció Primària –on només caldrà que hi vagin els qui tinguin símptomes més greus– i alhora registrar al sistema de rastrejament tots els qui tinguin un diagnòstic positiu.

Consulteu ací el mapa de les farmàcies adherides al programa TAR:

Les farmàcies que ja fan tests supervisats, prop de la meitat, tenen accés al sistema informàtic del Servei Català de la Salut i poden comunicar el diagnòstic positiu. Després d’un resultat positiu en una prova d’antígens, en aquests casos sense símptomes o amb símptomes lleus, caldrà que la persona truqui o enviï un mail a la farmàcia donant les seves dades i també la marca del test. També és possible que hi vagi un contacte immunitzat en nom seu. El Servei Català de Salut recorda que aquesta mesura és “addicional” i no “substitutòria” de l’atenció en aquests casos. “És un nou canal que s’adhereix als ja existents. Pensem que ens pot facilitar molt la recollida de positius en el moment que estem”, ha afegit Craywinckel. “No està pensat perquè tingui una durada indefinida. Dóna resposta en un moment d’incidència molt alta.”

El País Valencià treballa per a implantar aquest sistema

La conselleria de Sanitat i els farmacèutics del País Valencià tenen avançades converses per a implantar aquest mateix sistema de notificació de positius. A hores d’ara treballen en proves de connectivitat per a facilitar la comunicació d’aquestes dades. Així ho ha avançat el secretari del Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF), Vicente Colomer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any