Les famílies de Paiporta exigeixen solucions immediates després de vint dies sense escola per la gota freda

  • Denuncien la manca d’informació clara i útil de les administracions i rebutgen l'educació en línia

VilaWeb
Imatge d'arxiu d'un dels carrers de Paiporta (fotografia: Laura Escartí).

Redacció

19.11.2024 - 19:06
Actualització: 19.11.2024 - 20:09

Les Associacions de Pares i Mares (AMPA) de Paiporta (l’Horta Sud) exigeixen a les administracions solucions immediates perquè fa vint dies que les escoltes estan inoperatives arran dels estralls de la gota freda, fet que ha deixat centenars de nens sense poder assistir a classe. “Aquesta situació és insostenible. Els nostres fills i filles han de recuperar la normalitat, i nosaltres, les nostres vides”, es queixen en un comunicat.

Les famílies denuncien la falta d’informació clara i útil per part de les administracions. En un comunicat contundent, han expressat la seva frustració per una gestió que consideren insuficient i poc realista. “El dret a l’educació dels nostres fills i filles no sembla una prioritat per a les administracions, però per a nosaltres sí que ho és”, declaren. Les famílies es manifestaran demà, 20 de novembre, a les 16.00 davant de l’Ajuntament de Paiporta.

Les famílies reclamen realisme i claredat en els terminis d’obertura de les escoles, informació transparent i detallada, que s’agilitzin les tasques de neteja i desinfecció i una solució ràpida i efectiva. A la crisi inicial, s’hi suma ara una nova polèmica: els centres educatius que temporalment acullen l’alumnat de Paiporta han informat que les famílies han de decidir abans del 22 de novembre on matricular els fills. Les famílies consideren aquesta exigència injusta i irresponsable, ja que els obliga a prendre una decisió transcendent en un context marcat per la incertesa. “Exigim alternatives reals i coordinades que prioritzen l’estabilitat educativa i emocional del nostre alumant”, comenten.

Les famílies també rebutgen la possibilitat que l’educació en línia es converteixi en la resposta generalitzada. Argumenten que no totes les llars disposen dels recursos necessaris per garantir connexions òptimes, que molts pares i mares treballen i no poden supervisar les classes en línia, que els avis i altres familiars no poden assumir aquesta responsabilitat efectivament i que la manca de socialització afecta negativament el desenvolupament emocional i psicològic dels infants. “La salut mental dels nostres fills i filles és tan important com la salubritat dels nostres carrers”, afegeixen.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor