La tertúlia proscrita

Creix la demanda de català a les escoles bilingües de Catalunya Nord

  • Diversos sindicats, associacions i càrrecs electes han demanat que es formin més professors de català per a les línies bilingües de l'ensenyament públic

VilaWeb
Redacció
11.07.2019 - 01:50

Diversos sindicats, associacions i càrrecs electes han demanat, en una carta oberta a la rectora de l’Acadèmia de Montpeller, que es formin més professors de català per a les línies bilingües de l’ensenyament públic. Han calculat que el curs vinent 18 classes bilingües no tindran professor de català. Els signants d’aquesta carta consideren que no hi ha prou mestres bilingües català-francès per a cobrir totes les hores i encara menys per a cobrir la demanda.

Arran de l’interès de les famílies per un ensenyament bilingüe de qualitat, la diferència entre la demanda social i l’oferta del servei públic creix sense parar. Es preveu que el curs 2019-2020 serà el més difícil d’ençà de la creació de les línies bilingües. La carta oberta acaba demanant a la rectora quines mesures compensatòries pensa prendre per disminuir o eliminar aquestes dificultats.

La missiva és signada per l’Associació per l’Ensenyament del Català (APLEC), l’Associació Arrels, Nicolas García, vice-president del Consell Departamental, el Sindicat Intercomunal per la Promoció de les Llengües Occitana i Catalana (SIOCAT) i els sindicats d’ensenyants SNUIPP-FSU 66 i SE-UNSA 66.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any