Featured Video Play Icon

La intervenció del diputat de Catalunya Sí que es Pot Joan Coscubiela ha estat una de les més dures contra la decisió de Junts pel Sí i la CUP d’alterar l’ordre del dia per a incloure-hi la votació de la llei del referèndum. ‘Si de veritat voleu el referèndum, no feu aquesta “cacicada” avui’, ha demanat al ple, una frase que ha estat aplaudida per la bancalada de Ciutadans i el PP.

Se li ha esgotat el temps i la presidenta del parlament, Carme Forcadell, li ha tallat la intervenció. Tanmateix, sense so al micròfon, Coscubiela ha continuat. Aquest final ha estat aplaudit per alguns companys de partit, com ara Lluís Rabell, però no pas per tots. Albano-Dante Fachin, Joan Giner i Àngels Martínez han restat immòbils i no han aplaudit. Fachin ha fet aquest piulet immediatament després.

Abans, durant el discurs, Coscubiela ha estat aplaudit pel PP, Ciutadans i el PSC però tampoc no l’ha aplaudit cap dels diputats de Podem:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb