exposició sam shaw

Aquest cap de setmana i fins al 31 d’agost es pot gaudir de l’exposició Sam Shaw. El fotògraf de les estrelles al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma. La mostra és organitzada per Mallorca Film Commission i va dedicada al fotògraf novaiorquès, reconegut internacionalment per les seves fotografies de films i estrelles de cinema. L’exposició repassa la prolífica carrera de sis dècades de Shaw i ocupa les quatre plantes de l’espai expositiu de la Misericòrdia.

La planta baixa acull un monogràfic sobre Marilyn Monroe, amb algunes de les imatges més icòniques de l’actriu (i del Hollywood del segle XX), entre les quals es troba la mítica ‘faldilla voladora’. La primera planta és un recull d’imatges que reivindiquen la figura de Shaw com a productor cinematogràfic, amb films com Paris Blues, protagonitzada per Paul Newman i Sidney Poitier, Una dona sota la influència, Glòria i Love Streams.

A la segona, hi ha les fotografies de Shaw a grans estrelles del cinema, com Marlon Brando, John Wayne i Warren Beatty, entre molts més. Finalment, a la tercera planta, s’exposen les fotografies del Shaw fotoperiodista que documenten la vida nord-americana durant els anys quaranta. L’exposició compta amb molts retrats, perquè Sam creia que ‘potser la tècnica més important en la fotografia és el retrat… el monument visual de la humanitat’.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.