Exposicio rajojles i ofici

El Centre d’Artesania de Catalunya a Barcelona, en col·laboració amb el Museu del Disseny de Barcelona, estrena avui l’exposició ‘Rajoles i oficis. Propostes artesanes contemporànies’. La mostra, que es podrà veure fins el 26 d’abril, presenta una selecció de catorze rajoles d’oficis del segle XVII al XIX i les contraposa a objectes de quaranta creatius contemporanis destacats que utilitzen tècniques artesanes.

Què tenen en comú un casquet del dissenyador Manuel Pertegaz de mitjan anys quaranta, un barret de Cristina de Prada del 2019 i una rajola d’ofici de barretaire del segle XVII? Això pretén esbrinar l’exposició. Els assistents podran descobrir que tots aquests objectes són una mostra que les tècniques artesanals encara són vives i que, d’alguna manera, l’artesania ha inspirat els dissenyadors per crear objectes contemporanis, i viceversa.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb