Meng Hongwei, l’ex-president de la Interpol, ha estat condemnat per un tribunal de la Xina a una pena de tretze anys i sis mesos de presó per delictes de corrupció, segons ha informat la cadena de televisió estatal CCTV.

El Tribunal Popular Intermedi número 1 de Tientsin ha condemnat a Meng Hongwei, qui va ser el primer alt càrrec del govern xinès al capdavant de la Interpol, al pagament d’una indemnització de dos milions de iuans (uns 261.000 euros) per les irregularitats en què va incórrer. Segons informa el diari local ‘South China Morning Post’, Meng ha anunciat que no recorrerà la condemna.

La sentència assenyala que entre 2005 i 2017, Meng va aprofitar el seu càrrec com a vice-ministre de Seguretat Pública i com a cap de la Policia Marítima per rebre suborns per un total de 14,46 milions de iuans (1,8 milions d’euros).

El cas de Meng va cridar l’atenció de la premsa internacional i va provocar crítiques a les autoritats xineses perquè la seva dona va denunciar que havia desaparegut arran d’un viatge a la Xina i setmanes després les autoritats van informar que havia estat arrestat per suposada corrupció, sense haver informat prèviament a la Interpol de la investigació en marxa ni de l’arrest.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb