La representació dels Estats Units davant l’ONU ha repartit entre els 14 països restants del Consell de Seguretat un esborrany per imposar noves sancions contra Corea del Nord com a represàlia pels últims llançaments de míssils, amb la intenció que sigui sotmès el dissabte a votació.

El repartiment del document, confirmat per fonts diplomàtiques, evidenciaria un principi d’acord entre els Estats Units i la Xina per treure endavant nous càstigs. Tots dos països fa setmanes que negocien la possible resposta als últims desafiaments del règim de Kim Jong Un, del que Pequín ha estat tradicionalment aliat.

Pyongyang va provar al juliol dos míssils balístics intercontinentals, cosa que va portar a Washington a demanar una mesura ferma per part del Consell de Seguretat. Perquè una resolució tiri endavant, són necessaris nou vots a favor i que cap dels països amb dret a veto es pronunciïn en contra, per la qual cosa es preveuen clau les posicions que adoptin tant la Xina com Rússia.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]