NOVA YORK, 27 (EUROPA PRESS)

El músic nord-americà Gregg Allman, fundador del grup dels Allman Brothers, ha mort aquest dissabte a la seva casa de Savannah, Geòrgia, als 69 anys d’edat.

La mort de Gregg Allman ha estat anunciada a la seva pàgina web oficial. Encara que no s’especifica cap causa, sí indica que Allman portava “diversos anys lluitant amb diversos problemes de salut”.

Gregg Allman era el cantant principal i teclista de la banda que va popularitzar el tout, una barreja improvisada de blues, jazz, country i rock de la qual es declaren hereus grups com Lynyrd Skynyrd o la Marshall Tucker Band, fites del conegut com a rock meridional nord-americà.

En el grup també estaven originalment el germà gran de Gregg, Duane, guitarra, i un tercer germà, Dickey Betts, encarregat de la guitarra solista.

A més del seu èxit amb la banda, Gregg Allman també va tenir reconeixement pel seu treball en solitari en diferents etapes en les quals treballava pel seu compte sense deixar del tot el grup.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.