Test anticossos

El Ministeri de Sanitat espanyol ha publicat els resultats de la quarta ronda de l’estudi de seroprevalença, en el qual han participat 51.409 persones (el 53% dels contactats). La directora de l’Institut Carlos III, Raquel Yotti, ha explicat en conferència de premsa que durant la segona onada de la covid-19 s’ha detectat el 60% dels contagis reals, una xifra molt més elevada que no pas en la primera (10%).

Pel que fa al país, el Principat és on la covid-19 ha tingut més incidència. Segons l’estudi, l’11,6% de la població de Catalunya té anticossos contra el coronavirus 2019, de manera que han passat la infecció. En el cas de les Illes Balears el percentatge baixa fins a un 6,3%, lleugerament superior que al País Valencià, on la població amb anticossos representa el 5,7%.

L’estudi també proporciona dades per demarcacions. Barcelona és la més afectada i té un 12,4% dels ciutadans que han passat la infecció; la segueixen Lleida (12,2%); Girona (11,4%); Castelló (9,3%); Alacant (6,1%); Tarragona (5,6%) i València (4,6%). Sanitat no facilita dades per illes, comarques o municipis.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.