El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha admès a tràmit la denúncia que Valtònyc va presentar contra Espanya per haver ‘violat’ el seu dret a la llibertat d’expressió. El Tribunal Suprem va confirmar el febrer del 2018 la condemna que l’Audiència espanyola li havia imposat el 2017 a tres anys i mig de presó per les lletres d’algunes de les seves cançons.

En la denúncia el cantant al·legava que l’estat va vulnerar l’article 10 del Conveni Europeu de Drets Humans, que recull el dret a la llibertat d’expressió. En la demanda també hi constaven les decisions que, fins ara, ha pres la justícia belga amb relació a la seva extradició. El 17 de setembre, el jutjat de primera instància de Gant va rebutjar l’euroordre entenent que els fets pels quals Valtònyc va ser condemnat a Espanya no són delicte a Bèlgica.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb