Una iniciativa sorgida a les xarxes socials demana avui al València CF i al Vila-real CF que facin servir més el català a les xarxes. Aprofitant el derbi entre ambdós equips, que s’enfronten a les 16.15 a Mestalla, diversos afeccionats han promogut que els usuaris piulin amb l’etiqueta #EsportEnValencià perquè els dos clubs s’adonin que molts dels seus seguidors reivindiquen que volen viure en català.

També denuncien l’ús pràcticament inexistent que es fa de la llengua pròpia a les xarxes socials. ‘Un anglès es pot informar millor en anglès que un valencià en català’, diu un dels promotors, @SiciliaAragones.

Així mateix, han fet una crida als seguidors d’altres clubs perquè se sumin a la iniciativa i han demanat a la Conselleria d’Educació de la Generalitat que doni suport als clubs que contractin gestors de xarxes socials que dominin el català.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]