Perquè tot i que el Dia Universal de la sardana que se celebra aquest diumenge dia 18 arreu del planeta i la inauguració de la Casa de la sardana de Barcelona fan d’aquest tercer cap de setmana de juny un cap des setmana eminentment sardanista, la proximitat de la festa del solstici d’estiu i el fet que quan publiquem el proper FES TA FESTA ja tindrem a sobre el tràfec dels petards , les fogueres i la coca ens ha fet decidir a fer d’aquest FES TA FESTA un especial Sant Joan i per poder destacar una efemèride concreta, ja que enguany s’escau el 50è aniversari de l’arribada a la Barcelona de la Flama del Canigó.


Us volem parlar dels inicis de tot plegat però no ho farem nosaltres, ens ho explicarà el fotògraf i excursionista Ernest Costa, que conjuntament amb l’Esteve Albert i altres activistes de l’època van viure la primera rebuda oficial de la flama per part de l’Ajuntament encara franquista, amb visita prèvia insòlita al domicili particular de l’alcalde Porcioles inclosa. No us en perdeu el relat que no té desperdici. Un testimoni sonor extret de l’entrevista realitzada el passat mes de maig per en Roger Cassany a Vilaweb.

L’Especial Sant Joan també es notarà en la selecció musical: el fragment final de l’obra “Canigó”, de Fèlix Martínez Comín, il·lustracions musicals sobre fragment del poema de Verdaguer, que escoltarem recitats per en Joan Borràs i l’Enric Pous i la cobla Mediterrània; o la cançó “Els focs de Sant Joan”, amb en Celdoni Fonoll musicant uns textos de Joan Maragall de principis de segle passat; o el tema “Sant Joan”, del grup XEIC!, extret del seu darrer treball publicat aquest mateix 2017 que porta per títol LA NIT ÉS NOSTRA.

Llegir més i escoltar el programa …

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]