Aquest cap de setmana Olot es convertirà en la capital de la dansa contemporània del país, perquè s’hi farà el festival Sismògraf. Des de fa tres anys, el festival és el mercat estratègic de la dansa de Catalunya i forma part del mapa de mercats de les arts escèniques, juntament amb la Mostra d’Igualada, el Trapezi de Reus, la Fira Tàrrega, el Mercat de Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa. Per això el programa aplega una selecció de les propostes més destacades del món de la dansa contemporània.

En total, s’hi veuran quaranta-vuit muntatges, la majoria a l’aire lliure i en espais ben diversos d’Olot: carrers, places, parcs i fins i tot a la gredera del volcà Montsacopa. Una vintena d’espectacles es faran en recintes tancats, sobretot al Museu de la Garrotxa, que enguany s’incorpora al festival. S’hi han instal·lat unes grades amb capacitat per a dues-centes persones i s’hi podran veure espectacles de format més gran, com ara Perra de nadie, de la coreògrafa Marta Carrasco, i Lowland, un espectacle inspirat en el desig d’emprendre el vol.

Tot i que enguany no s’hi ha programat cap espectacle inaugural ni de cloenda, els organitzadors destaquen l’estrena de Mira-T, un muntatge en què el personatge emprèn un viatge en cerca dels límits de l’equilibri, i Mulïer, de la companyia valenciana Maduixa Teatre, un espectacle molt vistós en què les protagonistes ballen amb xanques. També és molt recomanable la trilogia Sweet Suite de Pere Faura, formada per tres muntatges de format diferent en què el creador reflecteix la relació entre oci i ofici, feina i lleure, plaer i obligació.

Les novetats: erupcions i ona expansiva
Entre les novetats d’enguany, es destaca la creació de la nova secció ‘Erupcions’, que servirà per a realçar un aspecte de la dansa o un territori. Enguany hi ha tres companyies del País Basc convidades: Brodas Bros i Kukai Dantza, Sra. Polaroiska i Lokke/Olatz de Andrés i Natxo Montero-danza. I, amb la idea de fer arribar la dansa més enllà d’Olot, s’ha creat ‘Ona Expansiva’, un programa que portarà l’espectacle Dispositivo labranza, del Colectivo Lamajara, a quatre pobles de la comarca de la Garrotxa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]