El líder de Més País, Íñigo Errejón, ha assegurat que no hi ha motius perquè el govern espanyol apliqui l’article 155 en contra de Catalunya, però ha explicat que en cas de ser aplicat abans de les eleccions del 10-N, això no condicionaria un possible pacte de govern de la seva formació amb el PSOE.

‘No l’acompanyaríem en aquesta decisió, però al mateix temps no s’hauria d’hipotecar un govern progressista a Espanya per aquesta decisió’, ha dit Errejón en una entrevista a la Cadena Ser, on s’ha preguntat si cal suspendre una autonomia per ‘problemes d’ordre públic’.

Errejón, segons que ha explicat, no aspira a assolir un acord perfecte i ha precisat que ‘la situació política de Catalunya és un dels problemes d’Espanya’. Tanmateix, ha indicat que l’estat té molts altres problemes que no s’han d’oblidar.

‘Com que esperem a estar d’acord en tot per donar el primer pas, així ens quedem: cadascú encastellat parlant només per a la seva parròquia en la seva trinxera’, ha afegit.

El líder de Més País ha avisat que està disposat a cedir per ‘un govern progressista’, però ha afirmat que no donarà suport a un pacte de Sánchez amb Ciutadans.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb