Quan anem pel carrer, al metro o l’autobús; quan som al bars, al parc, a casa… Pertot arreu, la presència de gent mirant el mòbil és absoluta. El fotògraf nord-americà Eric Pickersgill l’atreia molt, aquesta realitat, fins el punt que va decidir de començar a fotografiar individus, parelles i grups enganxats a la pantalla del telèfon, la pissarreta o la videoconsola, i posteriorment esborrar de la imatge tots aquests dispositius mòbils.

El resultat és una sèrie de fotografies plenes de persones amb posicions i posats estranys i aïllades les unes de les altres malgrat la proximitat física.

Removed’, com es diu la sèrie, permet de comprovar gràficament com l’atracció per les petites pantalles ens pot impedir, sovint, de contemplar entorns preciosos o d’establir relació amb els qui ens envolten: ‘Són les implicacions socials i físiques’ de l’omnipresència del mòbil, avisa l’autor.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb