El grup d’ERC al Congrés espanyol ha presentat un total de nou-centes vuit esmenes al pressupost de l’estat espanyol i, entre les quals, la 429a crida certament l’atenció. És la reivindicació de cinc mil euros del pressupost per a millorar l’estació de tren del municipi fictici de Sant Esteve de les Roures. Els republicans ha decidit de fer passar aquesta esmena irònica enmig de les seves peticions amb la intenció d’evidenciar que el govern espanyol ignora sistemàticament les demanes del partit, tant si són per a necessitats reals com per a municipis ficticis com aquest. ‘Tenim la seguretat que, de la resta de les 997 esmenes que hem presentat i que obeeixen a demandes, necessitats i l’exigència de resposta d’incompliments crònics ben reals, ens en faran exactament el mateix cas’, afirmen.

La esmena irònica reclama cinc mil euros al Ministeri de Foment espanyol per a la ‘remodelació integral, instal·lació d’ascensors, reordenació d’andanes i instal·lació del sistema de megafonia de l’estació de Rodalies de Sant Esteve de les Roures’, i justifica la petició assegurant que es tracta ‘d’una llarga reivindicació de la població local, atès l’estat d’abandonament i de deteriorament en què es troba l’estació i la necessitat que la població local gaudeixi d’un transport i infrastructures ferroviàries de qualitat’. ‘Un u per mil d’ironia, ens el podem permetre, fent alhora un reconeixement a la de tanta més gent i lamentant-nos, de fet, de la realitat de fons que evidencia’, explica ERC per poder defensar el fet d’haver fet passar aquesta esmena entre tota la resta.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.