El grup d’ERC al senat ha registrat una petició de reconsideració a la Mesa de la cambra alta per demanar que es comenci de nou tota la tramitació del 155. Segons al·leguen els republicans, algunes decisions preses des de dissabte han contradit el propi reglament del Senat. Per exemple, sostenen que l’acord del consell de ministres de suspendre l’autonomia de Catalunya es va admetre a tràmit durant la reunió de la Mesa sense escoltar, prèviament, la junta de portaveus. Per això, demanen que es reuneixi d’immediat i que es tornin a prendre els acords sobre la tramitació del 155.

A més, apunten que l’òrgan competent per elaborar el dictamen ha de ser la comissió general de les comunitats autònomes i demanen que els senadors designats pels parlaments autonòmics també puguin intervenir en la comissió conjunta creada expressament per al 155. La junta de portaveus del Senat es reuneix demà i tindrà sobre la taula la petició de reconsideració d’ERC, que haurà de resoldre.

 

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb