El grup d’ERC al senat ha registrat una petició de reconsideració a la Mesa de la cambra alta per demanar que es comenci de nou tota la tramitació del 155. Segons al·leguen els republicans, algunes decisions preses des de dissabte han contradit el propi reglament del Senat. Per exemple, sostenen que l’acord del consell de ministres de suspendre l’autonomia de Catalunya es va admetre a tràmit durant la reunió de la Mesa sense escoltar, prèviament, la junta de portaveus. Per això, demanen que es reuneixi d’immediat i que es tornin a prendre els acords sobre la tramitació del 155.

A més, apunten que l’òrgan competent per elaborar el dictamen ha de ser la comissió general de les comunitats autònomes i demanen que els senadors designats pels parlaments autonòmics també puguin intervenir en la comissió conjunta creada expressament per al 155. La junta de portaveus del Senat es reuneix demà i tindrà sobre la taula la petició de reconsideració d’ERC, que haurà de resoldre.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]