Esquerra Republicana ha accedit a les batllies de Tarragona i Lleida amb les eleccions de Pau Ricomà i Miquel Pueyo com a batlle i paer en cap, respectivament. Els republicans governaran les dues ciutats per primera vegada d’ençà de la república i posen punt final a l’hegemonia del PSC.

Ricomà ha desbancat Josep Fèlix Ballesteros després de dotze anys gràcies als suports de Junts per Tarragona, la CUP i En Comú Podem i formarà govern amb els darrers. En canvi, Pueyo va guanyar les eleccions a Lleida i ha aconseguit sumar els suports del Comú i de Junts per Lleida.

Ballesteros ha acceptat la derrota i ha abraçat Ricomà, que el substitueix com a batlle de Tarragona. L’última legislatura havia governat amb el PP i Ciutadans.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.