Ensenyament prepara accions judicials contra els polítics que ‘injuriïn’ l’escola catalana

  • El departament assegura que el sistema educatiu és 'un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme'

VilaWeb
Redacció
16.10.2017 - 17:30
Actualització: 16.10.2017 - 18:31

El Departament d’Ensenyament ha advertit avui que prendria les accions judicials ‘necessàries’ contra els autors dels atacs al model educatiu català que injuriessin  els docents. Per a protegir els alumnes, els docents i el conjunt de l’escola catalana, el Departament d’Ensenyament ha demanat als seus serveis jurídics que emprenguessin les accions judicials contra membres del govern espanyol i de diversos partits polítics per les ‘falsedats i acusacions infundades’.

En un comunicat, el departament ha assegurat que l’escola catalana era un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme, ‘una de les principals vies d’integració de les famílies nouvingudes, i un veritable ascensor social’. ‘L’escola catalana està íntimament lligada a la seva realitat social i per això ha d’atendre les inquietuds dels seus alumnes quan la societat del seu entorn viu episodis traumàtics’, explica. Vegeu el piulet i el text a continuació:

 

El comunicat apunta que la professionalitat dels docents i l’autonomia dels centres són ‘el puntal del sistema i en garanteixen la pluralitat’. Atacar la professionalitat dels docents és ‘injuriar-los i intentar atemorir-los’ perquè exerceixin ‘l’autocensura’ en tot allò que pugui perjudicar els interessos de qui els injuria, segons que diu el text.

Segons el govern, ‘l’escola catalana és convivència’, i aquesta convivència es garanteix i es treballa cada dia amb tots i cadascun dels membres de la comunitat educativa. ‘Els atacs externs intenten trencar-la i afavorir interessos polítics, mai pedagògics.’ El text va més enllà i assegura que ‘aquesta campanya orquestrada no té escrúpols pel fet de prendre com a hostatges el conjunt d’alumnes catalans; és una violació clara de l’article 10 de la Carta Universal dels Drets dels Infants de Nacions Unides: ‘L’infant ha de ser protegit contra les pràctiques que puguin fomentar la discriminació racial, religiosa o de qualsevol altra mena’.

El comunicat conclou que durant els quaranta anys de franquisme, els alumnes, els docents i les escoles van ser víctimes de ‘l’adoctrinament’ de la Formación del Espíritu Nacional. Però ara, apunta, ‘la pedagogia i les necessitats dels alumnes són l’única guia de l’escola catalana.’ A més, recorda que els resultats del sistema educatiu de Catalunya i l’adquisició de les competències bàsiques són un ‘exemple de transparència’ amb la supervisió del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any