Ensenyament culpa el ministeri espanyol de l’errada que impedeix el trasllat dels professors valencians amb plaça a Catalunya

  • Els afectats han rebut un missatge del Departament comunicant-los que esperen les explicacions de Madrid · Els docents començaran avui a fer les reclamacions per a resoldre el problema

VilaWeb
Redacció
08.03.2021 - 13:29

El Departament d’Educació atribueix a un error del ministeri d’educació espanyol, la impossibilitat de trasllat del professorat valencià de Catalunya al País Valencià.

“Som conscients de la situació que descriu amb peticions de destinació a València per part de docents amb destinació definitiva a Catalunya. A data d’avui, estem a l’espera que el Ministerio de Edcación, que és l’òrgan responsable de les adjudicacions, ens pugui explicar si aquesta situació, en fase provisional, és correcta”, diu el missatge que reben els docents que reclamen. A la vegada els demanen que presenten una reclamació formal dins el termini establert que s’acaba el 18 de març.

Les alarmes van saltar la setmana passada, quan van eixir les llistes amb el concurs de trasllats i els professors valencians que tenen plaça definitiva a Catalunya es van adonar que cap dels que havien demanat el canvi al País Valencià ho havia aconseguit.

Tant els sindicats com els professors de manera individual es van posar en contacte amb el Departament, que és conscient de l’errada.

Cada dos anys

Es tracta d’un concurs que es fa cada dos anys i que molts professors, que en el seu dia van aprovar les oposicions a Catalunya, aprofiten per a demanar el trasllat al País Valencià. Per a fer la sol·licitud, calia consignar el codi del municipi o del centre i un codi lingüístic, anomenat vernacle. En la transposició d’aquesta dada és on es va produir l’error perquè el motiu de la denegació que els ha arribat a tots és que la destinació que demanen té requisit lingüístic i en la sol·licitud no consta que l’aspirant el complisca.

Ara els docents afectats temen que els resolguen el problema en el moment d’adjudicació de la plaça de definitiva, cosa que els privaria del dret de dessestiment que tenen en el cas dels trasllats.

  

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any