MINUT A MINUT

La A-2, reoberta en tots dos sentits després de cinc dies de tall dels pagesos

  • Les dues parts acorden de canviar el nom del Departament d'Acció Climàtica i reorganitzar l'àrea d'abastament de l'ACA

VilaWeb
Redacció
02.03.2024 - 21:24
Actualització: 02.03.2024 - 21:25

Els pagesos han decidit de posar punt final al tall de la A-2, a Tàrrega. Ahir, els manifestants que tallaven la AP-7 i la N-II a Pontós van decidir de retirar-se després d’haver arribat a un acord amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort. Tanmateix, l’obertura de les vies no ha estat immediata perquè Trànsit ha hagut de netejar l’asfalt.

Podeu consultar l’estat del trànsit.

21.15h

Reoberta finalment la A-2 en tots dos sentits

· L'autovia A-2 s'ha reobert del tot al trànsit després d'haver estat cinc dies tallada entre Tàrrega i Vilagrassa (Urgell) arran d'una protesta dels pagesos.

Tot i que la protesta s'havia desconvocat a migdia, no ha estat fins passades les 20.00 que no s'ha permès el pas de vehicles en direcció cap a Barcelona, atès que durant tota la tarda hi ha hagut operaris treballant per reparar-la.

El trànsit s'ha reprès a la tarda en sentit Lleida tot i que el Servei Català de Trànsit informa que un dels carrils encara és tallat.

20.31h

Encara no s'ha recuperat la circulació a la A-2

· A aquesta hora, la A-2 continua tallada a Tàrrega en sentit Barcelona perquè s'hi està netejant la via. En canvi, s'ha reobert parcialment el trànsit en sentit Lleida i només hi ha un carril tallat.

12.31h

S'aixeca el tall de la A-2 a Tàrrega

· Els pagesos han aixecat finalment el tall de la A-2 a Tàrrega, que era blocada d’ençà de feia cinc dies. El de la A-2 era l’últim tall que restava a les carreteres catalanes després d’una nova setmana de mobilitzacions del sector i l’acord de dimecres amb el Departament d'Acció Climàtica.

Els pagesos de Tàrrega s’havien desmarcat de la Plataforma Pagesa, atès que consideraven que el pacte no recollia algunes de les seves demandes, especialment respecte de la proliferació de conills. Tot i que ja han retirat els tractors i se n’han anat, l’autovia encara trigarà unes quantes hores a recuperar el trànsit, atès que se n’ha d’arreglar el ferm. Els pagesos avisen que si les negociacions no avancen, poden reprendre les protestes per Setmana Santa.

01.03.2024
16.37h

Els pagesos del Bages desconvoquen la marxa lenta a la C-16 per la forta presència policíaca

· Un grup de pagesos del Bages, pertanyents al moviment Revolta Pagesa, han decidit de desconvocar la marxa lenta que tenien previst de fer aquesta tarda a la C-16 arran de la forta presència policíaca a la zona. Els Mossos han muntat un dispositiu per a garantir la mobilitat per la carretera, que uneix Barcelona amb la Cerdanya. La protesta era prevista de Berga fins a Bagà. Un dels seus portaveus, Oriol Cantó, ha explicat que també s'havien fet enrere perquè hi havia prevista la tornada d'una cinquantena d'autocars amb escolars que han passat la setmana a la Cerdanya. "Volem tenir la ciutadania de la nostra part", ha afegit. Amb aquesta protesta, els pagesos volien donar suport al tall de Tàrrega i continuar reivindicant més millores per al sector.

14.35h

L'assemblea dels pagesos i ramaders concentrats a la A-2 a Tàrrega decideix d'aixecar el tall demà

L'assemblea de pagesos i ramaders concentrats d'ençà de dimarts a la A-2 al seu pas per Tàrrega ha decidit d'aixecar el tall demà al migdia. Un dels portaveus, Ramon Gomà, ha advertit que si les negociacions amb el govern de la setmana vinent s'encallen, les "mobilitzacions seguiran perquè la gent vol respostes i un calendari clar".

Gomà ha afegit que mantenien un dia més l'acció a la via perquè "és important continuar fent pressió" el cap de setmana atesa la situació extrema que viu el sector. Sobre això, ha demanat accions contra el problema dels conills, que afecta especialment els pagesos d'aquesta zona de Ponent.

12.50h

La A-2 es manté tallada per manifestació a Tàrrega

· La A-2 es manté tallada per una manifestació a Tàrrega. A la N-II hi ha retencions entre Tàrrega i Vilagrassa en tots dos sentits de la marxa. La C-26 i N-230, a l'altura d'Alfarràs, també continuen tallades.

09.06h

Ecologistes critiquen que el govern hagi cedit a les pressions dels pagesos

· Ecologistes en Acció considera que el govern ha cedit a les pressions dels pagesos amb el canvi de nom del Departament d'Acció Climàtica per a afegir-hi les paraules "Agricultura, Ramaderia i Pesca". En un comunicat, han valorat que no havia estat bona idea unir agricultura i medi en un mateix departament. I han insistit que calia un departament de medi independent i una vice-presidència de transició ecosocial. També han reivindicat que el medi no és una política sectorial sinó un requisit transversal per a totes les polítiques del govern.

08.43h

Continuen tallades la AP-7 i la N-II

· Ahir, després de l'acord amb el departament, els pagesos es van retirar de la AP-7 i la N-II, a Pontós. Tanmateix, totes dues vies continuen tancades perquè Trànsit fa tasques de neteja de l'asfalt.

29.02.2024
20.37h

Els pagesos mantenen el tall de la A-2 i desconvoquen el de la AP-7

· Els pagesos han decidit de mantenir el tall de la AP-2, a Tàrrega, i el de la N-152 a Puigcerdà, i desconvocar el de la AP-7, a Pontós. Així ho han decidit els pagesos durant una assemblea que han fet aquest vespre als diferents. Aquesta tarda, els pagesos han arribat a un acord amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort.

A Pontós, els pagesos consideren que s'ha aconseguit el 90% del que es demanava. L'assemblea s'ha allargat més del previst perquè els pagesos han convidat a marxar gent que hi era present i no formava part del sector agrari. Els representants que han estat a la reunió amb el conseller han explicat punt per punt els acords assolits. Els pagesos marxaran de la AP-7 després d'haver sopat.

20.06h

Aragonès es reuneix prop d'una hora a l'Espluga de Francolí amb un grup de pagesos

· El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha reunit aquesta tarda durant prop d'una hora amb un grup de pagesos que li han demanat una reunió coincidint amb la visita oficial a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà). Els agricultors han demanat una trobada amb el president aquest matí, quan han sabut que seria al municipi, i Presidència hi ha accedit. Una quinzena de tractors han anat fins a l'oficina de Turisme del municipi, on s'ha fet la trobada. Aragonès i els representants de la Plataforma Pagesa han compartit una xerrada cordial, segons fonts coneixedores, durant la qual el president ha explicat els acords recents i les darreres reunions, mentre que els pagesos han exposat les problemàtiques.

En la reunió, hi ha el president de la Generalitat, el delegat del govern al Camp de Tarragona, Angel Xifré, la directora territorial d'Acció Climàtica, Glòria Tibau, i sis pagesos, que han actuat en representació dels agricultors de la Conca de Barberà, Baix Penedès, Priorat, Segarra, Urgell, Pla d'Urgell i la Noguera. De fet, són alguns dels que han participat aquests dies al tall de la A-2 a Tàrrega.

16.05h

Acord entre els pagesos i el conseller Mascort: les assemblees votaran aquesta tarda si l'accepten

El govern ha acceptat gairebé totes les peticions dels pagesos i ramaders a la Taula Agrària, començant per afegir al nom del Departament d'Acció Climàtica les paraules "Agricultura, Ramaderia i Pesca" i la reorganització de l'àrea d'Abastament d'Aigua de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que encapçala Jordi Molist. La reunió entre el conseller David Mascort, els sindicats, les cooperatives i representants de la plataforma Revolta Pagesa ha durat quatre hores. A la sortida, Mascort ha anunciat que crearan un nou ajut de mínims de dos-cents euros per hectàrea a les zones de regadiu on no s'ha pogut regar.

A més, ha explicat que els representants de les quatre entitats de pagesos –Unió de Pagesos, Jarc, FCAC i Revolta Pagesa– participaran en el debat de política agrària de la setmana que ve al parlament. Al seu torn, els agricultors s'han compromès a desconvocar les mobilitzacions abans de les dotze de la nit.

"Hem de treballar perquè l'ACA tingui més sensibilitat envers l'agricultura i ramaderia. La plataforma pagesa es compromet a fer una proposta per ampliar la representació del sector primari al consell d'administració de l'ACA", ha dit Mascort, i ha explicat que el director de l'ACA, Samuel Reyes, continuaria al càrrec, perquè ha considerat que la plataforma Revolta Pagesa li imputava queixes que no eren responsabilitat seva, com ara que no s'hagin fet inversions d'ençà de la sequera del 2008. En canvi, sí que han acceptat que calia reorganitzar l'àrea d'Abastament d'Aigua i ser més sensibles a les demandes del sector primari. Amb tot, ha dit que tampoc no es podia parlar de destitucions en aquesta àrea.

13.30h

Els pagesos planten un pi de deu metres a la AP-7

· Els pagesos que tallen la AP-7 a Pontós (Alt Empordà) han plantat un pi de deu metres al mig de l'autopista en sentit nord. Amb una màquina han fet un forat a l'asfalt i han col·locat una roda que fa de test. Després, amb una altra màquina han portat el pi i una retroexcavadora ha omplert de terra el forat per tal d’evitar que el pi caigui. En total, hi ha unes tres-centes persones concentrades al tall de Pontós i han acabat aplaudint l'acció. Tot plegat, mentre esperen els resultats de la reunió que amb fan els representants dels sindicats i de Revolta Pagesa amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort.

13.21h

Els pagesos reforcen la protesta de l'A-2 a Tàrrega amb més tractors

· Els agricultors concentrats al tall de l'A-2 a Tàrrega reforcen la protesta amb l'arribada de més pagesos i tractors. El portaveu de la plataforma Revolta Pagesa en aquest punt, Jordi Solé, ha afirmat que després de tres dies de protesta, la gent està més mobilitzada i unida que mai. "L'únic bo que ha aconseguit aquest conseller [David Mascort] ha estat unir la pagesia com feia anys que no estava", ha comentat.

12.41h

Què es tracta en la reunió?

· Els portaveus sindicals i de Revolta Pagesa asseguren que Mascort pot posar fi a la protesta si accepta les reivindicacions de la pagesia que demana acabar amb la competència deslleial de productes de fora de la UE, els baixos preus que paguen les distribuïdores, els plans de les administracions per combatre la sequera, però també l'excés de burocràcia.

D'altra banda, Revolta Pagesa demana que els ajuts per la sequera no tinguin condicionants i que els compromisos assolits fins ara es plasmin en acords de govern. L'entitat de nova creació també ha posat sobre la taula el cessament de càrrecs de l'Agència Catalana d'Aigua (ACA) i recuperar el nom del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

11.42h

Reunió entre els pagesos i el conseller Mascort

· Una delegació de representants dels pagesos són a la Conselleria d'Acció Climàtica per reunir-se amb el conseller David Mascort, després de més de dos dies de talls en carreteres de tot Catalunya. Ahir no hi havia prevista cap reunió, però un grup de pagesos es va presentar a casa del conseller, que finalment va decidir de suspendre part de la seva agenda per fer la trobada.

A banda del conseller, a la reunió hi ha el secretari general del departament, Josep Vidal; el secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol; i el secretari d'Agenda Rural, Oriol Ansol. Per part de la pagesia, hi han assistit els sindicats, la federació de cooperatives i representants de la plataforma Revolta Pagesa. Aquesta última entitat, que ha nascut arran de les últimes mobilitzacions, no participava en la Taula Agrària.

08.28h

Els pagesos mantenen una desena de talls

· Els pagesos fa més de dos dies que tallen algunes de les principals carreteres de Catalunya, com ara la AP-7 (Pontós), la AP-2 (Soses) i la A-2 (Tàrrega).

28.02.2024
22.09h

Els pagesos es concentren davant la casa del conseller Mascort i aconsegueixen una reunió

· Una vintena de pagesos i set tractors s'han concentrat a Vilablareix (Gironès) davant la casa del conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, per expressar el seu malestar per l'actitud del departament envers les protestes del sector.

La concentració ha estat reduïda i no ha generat conflictes. Els Mossos d'Esquadra han custodiat l'acte.

Finalment, Mascort ha anul·lat un acte que tenia previst demà a Xerta i es reunirà amb representants de la Plataforma Pagesa.

21.23h

Els pagesos es reuniran demà amb el conseller Mascort

· La Plataforma Pagesa es reunirà demà amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, després de tres jornades de mobilitzacions i talls de carreteres.

Els pagesos havien dit que mantindrien els talls indefinidament fins que se'ls escoltés i havien mostrat malestar pel fet que en les reunions d'ahir amb l'administració no hi fos present el conseller.

La trobada serà demà a les 11.00 del matí i comptarà amb la presència de les organitzacions agràries que participen en la Taula Agrària. Mascort ha suspès un acte previst a Xerta (Baix Ebre) per a poder ser-hi.

16.42h

Els pagesos decideixen de fer un tall indefinit a la AP-7 i a la N-II a Pontós

· Els pagesos han decidit de convertir la protesta de la AP-7 i la N-II a Pontós (Alt Empordà) en indefinida. Ho serà, segons que han assegurat, fins que no hi hagi moviments per part de la conselleria d'Acció Climàtica. El portaveu de la plataforma Revolta Pagesa, Martí Planas, diu que el que els han ofert avui és "una broma” i continuen reclamant: el canvi de nom a la conselleria i la dimissió o cessament del director de l’ACA, Samuel Reyes, i del seu número 2, Jordi Molist.

13.49h

Pagesos nord-catalans s'uneixen al tall de la AP-7 i la N-II a Pontós

· Pagesos de Catalunya Nord i Occitània s’han unit aquest migdia al tall de la AP-7 i la N-II a Pontós (Alt Empordà) en solidaritat amb els agricultors del Principat. “És un primer pas que havíem de fer fa temps. Som germans, som al costat i no podem continuar sense cooperar. Hem de cooperar en comptes de competir”, ha dit un dels portaveus de la Confederació Pagesa, Eloi Grau. En aquest sentit, ha dit que també els afectava el canvi climàtic, la transició agroecològica i la burocràcia i que calia “fer taula rasa amb els tractats de lliure comerç i sortir de l’Organització Mundial del Comerç”.

13.11h

Els pagesos continuen tallant més d'una desena de carreteres a Catalunya

· Entre les vies afectades hi ha la AP-7 (Pontós), la AP-2 (Aitona), la A-2 (Tàrrega i Soses), la A-22 (Almacelles) i la C-53 (Coll d'Ares).

10.45h

Els pagesos reclamen una reunió amb el conseller Mascort i amenacen d'apujar el to i allargar les protestes

· Els pagesos reclamen una reunió amb el conseller l'Acció Climàtica, David Mascort, avui i amenacen d'apujar el to i allargar les protestes si no es fa. El portaveu d'Unió de Pagesos i Revolta Pagesa, Jordi Ginebreda, diu que esperen que el conseller acudeixi a algun dels talls que hi ha per tot Catalunya. Alhora, avisa que estan preparats per a continuar fent reivindicacions i que, si aquest migdia no hi ha avenços, mantindran el blocatge a la AP-7 i la N-II a Pontós (Alt Empordà) més enllà de demà. Aquest migdia pagesos nord-catalans s'uniran a la protesta i llegiran un manifest conjunt. "És un problema transfronterer", diu Ginebreda.

10.22h

Imatges del tall a la AP-7 a Pontós

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

08.13h

Activada l'alerta del pla Procicat pels talls de carretera

· Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Procicat pels talls de carretera dels pagesos.

08.05h

Els pagesos mantenen una desena de talls de carretera

· Centenars de pagesos han passat la nit de la carretera i a primera hora del matí mantenen una desena de talls, entre els quals la AP-7 (Pontós), la AP-2 (Aitona), la A-2 (Tàrrega i Soses), la A-22 (Almacelles) i la C-53 (Coll d'Àres).

27.02.2024
21.14h

Els pagesos aixequen el tall de la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona

· Els pagesos han aixecat el tall que han fet durant la tarda a la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona. Ho han decidit després de rebre notícies de la reunió que els membres de la Plataforma Pagesa han mantingut amb responsables del Departament d'Acció Climàtica a Barcelona.

19.25h

Els pagesos del Ripollès allargaran el tall al Coll d'Ares fins dijous

· Els pagesos del Ripollès han anunciat que mantindran un dia més el tall a la carretera C-58 al Coll d'Ares i la seva idea és quedar-s'hi fins dijous. Un dels integrants de Revolta Pagesa, Enric Cabana, ha explicat a l'ACN que trobaven una "presa de pèl" que el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, no s'hagués presentat a la reunió i diu que estan "ferms" i que "aguantaran" fins que calgui. Al tall del Ripollès s'hi mantenen una cinquantena de pagesos que han anat fent torns durant el dia.

19.12h

Revolta Pagesa també anuncia talls fins dijous a la AP-2 a Soses i a la A-2 a Tàrrega

· Denuncien que el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, no s'ha presentat aquesta tarda a la reunió prevista i que aguantaran els talls "fins que faci falta".

18.49h

Els pagesos allargaran fins dijous el tall a la AP-7 a Pontós

· Ho ha dit la plataforma Revolta Pagesa en plena autopista, en què un dels membres del moviment ha recordat que la protesta no s’acabarà fins que hi hagi compromisos explícits per part del govern. El moviment també ha anunciat que se sent menystingut perquè no s’han pogut reunir amb el conseller d’Acció Climàtica aquesta la tarda i avisa que els queden moltes forces per a aguantar el tall.

18.17h

Unió de pagesos calcula que s'han mobilitzat mil dos-cents tractors

· Les protestes continuaran demà als passos fronterers amb la participació del sindicat francès Confédération Paysanne. També es preveuen mobilitzacions demà i dijous a la Plana de Lleida i a l'Alt Urgell.

17.13h

Nova ronda de negociacions entre la Generalitat i els pagesos

· Representants de Revolta Pagesa faran una nova reunió amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, aquesta tarda a la seu del departament a Barcelona.

15.41h

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Els pagesos tallen el coll d'Ares Fotos: Jordi Borràs

Els pagesos tallen el coll d'Ares: "Els canvis s'han de forçar d'una vegada, ens han portat a una situació límit"

Una cinquantena de pagesos tallen d'ençà d'aquest matí la C-58 al coll d'Ares (Ripollès). Uns quants tractors entravessats, una desena de blocs de palla i alguns arbres a terra impedeixen el pas de camions per aquesta via. "Els canvis s'han de forçar d'una vegada, ens han portat a una situació límit", avisa Jordi Juanola, pagès i ramader de Rocabruna (Ripollès).

Segons ha explicat a l'ACN, amb les últimes mobilitzacions han percebut un canvi en la consciència col·lectiva cap a ells. "Potser d'ara endavant no ens haurem de mobilitzar els pagesos sols, sinó que serà la societat catalana qui pressioni la Conselleria perquè es mogui", ha dit. Asseguren que mantindran el tall almenys fins a la reunió d'aquesta tarda entre pagesos i la conselleria.

15.34h

Afectacions a Fraga

Un grup de tractors han marxat per la N-211, prop de MercaFraga, sense que ara hi hagi afectació de la circulació.

15.12h

Un centenar de tractors es troben a Tarragona

La Plataforma Pagesa ha aplegat a Tarragona prop d'un centenar de tractors arribats de diferents punts del Camp de Tarragona i de les terres de l'Ebre. Primer s'han trobat davant la seu territorial del Departament d'Acció Climàtica, on han llegit un manifest que després han entregat a la direcció dels serveis territorials, i han llençat ous i tomàquets a la façana i al cordó de seguretat dels Mossos d'Esquadra. Al migdia, els pagesos han anat a la plaça Imperial Tàrraco, davant la seu de la subdelegació del govern espanyol.

12.37h

Uns 400 pagesos tallen la A-2 a Tàrrega

· Uns 400 pagesos amb desenes de tractors han tallat l'autovia A-2 a l'altura de Tàrrega i també l'accés a la C-14 per a anar a Guissona o Agramunt. Tal com ha explicat un portaveu de Revolta Pagesa, Jordi Solé, a la tarda faran una assemblea per valorar els resultats de la reunió amb representants del govern. A partir d'aquí, decidiran si mantenen el tall i les accions futures.

11.38h

Prop d'un centenar de tractors es reuneixen a Tarragona en una nova jornada de mobilització de la pagesia

· La Plataforma Pagesa ha aplegat a Tarragona prop d'un centenar de tractors vinguts de diversos punts del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Primer s'han aplegat davant la seu territorial del Departament d'Acció Climàtica, on han llegit un manifest que després han lliurat a la direcció dels serveis territorials, i han llençat ous i tomàquets a la façana i al cordó de seguretat dels Mossos d'Esquadra. La policia ha desplegat una quarantena d'efectius, juntament amb una vintena més de la Guàrdia Urbana per regular el trànsit, que s'ha alterat en una de les entrades del barri de Sant Pere i Sant Pau. A migdia, els pagesos aniran a la plaça Imperial Tarraco, davant la seu de la subdelegació del govern espanyol.

11.37h

Obren el pas i deixen sortir els camions atrapats en el tall de l'AP-7 a Pontós

· Els pagesos han obert pas i han deixat sortir els camions que des d'aquesta matinada estaven atrapats al tall de l'AP-7 a Pontós (Alt Empordà). Cap a les onze del matí, han habilitat un carril i han deixat circular desenes de transportistes que han hagut de fer nit a la carretera sorpresos per la protesta, tot i que el tall es manté. En paral·lel, han acabat de buidar els que duien fruita i verdura procedents del Marroc i l'han donat al Banc dels Aliments, que hi ha enviat tres furgonetes. Entre els productes, hi havia mongetes verdes i tomates. Alguns dels camioners atrapats asseguren que, tot i que tall els va agafar per sorpresa, entenen les protestes del sector.

11.03h

Tallada la N-152 a Puigcerdà i la C-38 al Coll d'Ares

10.17h

Uns 300 pagesos tallen la A-2 i la AP-2 en tots dos sentits a Soses

· Els pagesos protagonitzen una nova jornada de protestes amb talls de carreteres a Ponent, entre les quals la A-2 i la AP-2, a l'altura de Soses. A les 8 del matí, desenes de tractors s'han concentrat prop d'Alcarràs per començar una marxa per l'autovia fins a l'altura de Soses, on han aturat els vehicles i han blocat la via en tots dos sentits. Des d'aquest punt, part dels tractors han continuat el recorregut per l'enllaç amb la AP-2, on un dispositiu dels Mossos els ha barrat el pas. Aleshores, els manifestants han fet servir un camí de terra per arribar amb els vehicles a l'autopista, on tallen la via en tots dos sentits de la marxa. No descarten fer-hi nit si no donen resposta a les seves exigències.

10.13h

Imatges del tall a la AP-7

09.55h

Més imatges dels talls dels pagesos

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

09.25h

Tallat el Coll d'Ares

· Un grup de pagesos ha tallat el Coll d'Ares, després que de matinada una tractorada hagi blocat la AP-7 i la N-II a Pontós.

09.24h

Quines són les vies afectades per les protestes?

09.11h

Els pagesos tallen la A-2 a Soses i a Tàrrega

· Els pagesos han tallat l'autovia A-2 en dos punts de Ponent. El primer punt és a Tàrrega, a la zona de l'accés a la via des de Vilagrassa. Poc abans de les nou del matí també han fet un tall a la zona de Soses i la previsió dels manifestants en aquest punt és dirigir-se a tallar la AP-2, que és al costat. Els pagesos fan els talls amb els tractors i a la demarcació també preveuen tallar altres punts com la A-22 a Almacelles, la N-230 a Alfarràs (Segrià), i la C-14 a Almacelles.

09.09h

Els pagesos buiden uns quants camions plens de fruita i verdura a la AP-7

· Els pagesos han buidat uns quants camions plens de fruita i verdura que provenien del Marroc i que estan atrapats a la AP-7. El tall s'ha fet a mitjanit i de manera simultània amb la N-II, just al seu encreuament a Pontós (Alt Empordà). Els pagesos han rebentat les comportes de cinc camions, pel cap baix. Una càrrega que volen donar al banc dels aliments. Jordi Ginebreda, membre de Revolta Pagesa i d'Unió de Pagesos, ha explicat que l'aturada de moment es preveu indefinida, ja que no s'han complert els compromisos. Ginebreda també ha explicat que havien fet el tall amb cotxes que anaven reduint la marxa per evitar accidents i de seguida han avisat al 112.

08.38h

Desenes de tractors surten d'Alcarràs per tallar la A-2 i la AP-2 a Soses

Poc abans de les vuit del matí, desenes de pagesos han començat a arribar amb els seus tractors a l'aparcament d'un hotel ubicat al terme d'Alcarràs (Segrià), un dels punts de trobada establerts per la pagesia per afrontar la nova jornada de protestes. Des d'aquesta zona, els concentrats fan una marxa per la A-2 fins a l'altura de Soses, on preveuen de tallar la via, i després desplaçar-se fins a la AP-2 per fer-hi el mateix. A Ponent també es preveuen afectacions a la A-22 a Almacelles, la N-230 a Alfarràs (Segrià) i a la mateixa A-2 al seu pas per Tàrrega.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any